ЦСКА стартира подготовката си без куп ключови играчи, един пропуска целия лагер


ЦСКА стартира подготовката си без куп ключови играчи, един пропуска целия лагер
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

9273 0

ЦСКА сложи точка на изключително емоционалния си сезон и скоро се насочва към подготовката си за следващия. На 23-ти юни "армейците" се събират на базата в Панчарево, където подновяват занимания след получената почивка.

Саша Илич и екипът му обаче ще трябва да стартират без голяма част от своите футболисти, информира "Тема Спорт". Част от тях се възстановяват от сериозни травми, други са заети с националните отбори на своите страни, а трети се разделят с клуба.

Лазаретът на "червените"

Що се отнася до контузените, то извън строя към момента спадат Лазар Туфегджич и Джонатан Линдсет, за които обаче съществува вероятност все пак да се завърнат на линия навреме.

По-сериозно пострадали са бързоногият халф-бек Брадли де Нойер, капитанът Юрген Матей, както и неуморимият Марселино Кареасо. Де Нойер вече се подложи на операция в Испания и ще отсъства около половин година. На неговия сънародник пък предстои такава поради скъсана кръстна връзка, докато колумбиецът ще се възстановява още поне 3/4 месеца.

Национални състезатели

На разположение за Саша Илич временно няма да бъдат и 7 от основните му футболисти, които са ангажирани с националните тимове на своите родини. 

Повиквателна от Младен Кръстаич за България получиха Иван Турицов, Станислав Шопов и Християн Петров, които ще се включат в квалификациите за Евро 2024 срещу Литва и Сърбия съответно на 17.06 и 20.06.

Един от лидерите на "армейците" - Амос Юга, ще брани фланелката на ЦАР, Жираир Шагоян тази на Армения, а Енес Махмутович има ангажименти с Люксембург. Голмайсторът на "червените" Дюкенс Назон пък най-вероятно ще пропусне целия лагер поради участието на Хаити в Голд Къп, стартираща на 25-и юни. Той и съотборниците му ще мерят сили с Мексико, Хондурас и Катар.

Напускащи

Към момента единствен сигурен напускащ "Българска армия" изглежда най-опитният в "червените" редици Жеферсон. Междувременно обаче се появиха информации, че 31-кратните шампиони са напът да се разделят и с втория си голмайстор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички