"Благодаря ти, ЦСКА"! Исторически играч на "армейците" май се сбогува с клуба (СНИМКИ)


"Благодаря ти, ЦСКА"! Исторически играч на "армейците" май се сбогува с клуба (СНИМКИ)
Снимка: CSKA.BG

5565 0

Най-опитният играч в ЦСКА - Жеферсон, загатна, че може съвсем скоро да се сбогува с клуба, в който прекара цели 5 години и половина. Това се случи след победата на "армейците" над Левски с 2:0 в последния им за сезона в Първа лига мач.

Бразилският полузащитник публикува любопитни снимки в своя "Инстаграм" профил. На първата се вижда как той и съотборниците му празнуват в съблекалнята след успеха. Тя показва как изпълнителният директор на 31-кратните шампиони - Филип Филипов, го поздравява, докато всички останали ръкопляскат. Фотото бе придружено и от също толкова интересен текст.

“Благодаря за всичко, ЦСКА. Наследство беше оставено. 5 години и половина, 160 мача, чужденецът с най-много мачове в историята на клуба", написа Жеферсон, което предполага той да е изиграл последния си двубой с червената фланелка.

За това малко по-късно засвидетелства и пост на неговия колега Амос Юга. Един от лидерите на "армейците" публикува кадър с бразилеца, пишейки: "Пожелавам ти всичко най-добро, братко". Той получи и отговор, гласящ: "Благодаря ти за всичко, братко мой"!

Жеферсон в ЦСКА

Бразилецът акостира на стадион "Българска армия" през януари 2018-а година. Първоначално той бе привлечен с идеята да бъде използван като ляв краен защитник. По-късно обаче "червените" го преквалифицираха в дефанзивен халф.

За периода си в България до момента той има на сметката си изиграни рекордните за чужденец в клуба 160 мача, в които записва 3 гола и 12 асистенции, печелейки Купата на България през сезон 2020/21 г. През този период 31-кратните шампиони участват и два пъти в групите на европейските клубни турнири. 

С победата над "сините" ЦСКА пък осъществи и рекордно в историята на клуба постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички