Юга: Лудогорец бяха по-малко добри от нас, трябваше да си решим титлата по-рано


Юга: Лудогорец бяха по-малко добри от нас, трябваше да си решим титлата по-рано
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6172 0

Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга на свой ред нападна Левски и Локомотив (Пд), заявявайки, че са играли силно срещу тях, а срещу Лудогорец са излезли с по-неконкурентен състав. Въпреки това футболистът от ЦАР призна, че неговият тим е трябвало да си реши титлата преди последния кръг.

Както е известно, ЦСКА победи "сините" с 2:0 в последния кръг, но и разградчани взеха своя мач срещу Черно море и с 1 точка преднина станаха шампиони на България за 12-а поредна година.

"Има голямо разочарование при нас, защото през този сезон положихме много големи усилия и показахме характер, за да спечелим титлата. По-голяма част от първенството бяхме първи, но в крайна сметка не сме шампиони.

Мисля, че трябваше да спечелим титлата още преди този мач. От такъв сезон може само да вземем поуки и обещавам, че другият сезон ще се завърнем още по-силни и ще постигнем тази голяма цел", коментира Юга след дербито.

"Най-много съжаляваме, че с една точка не успяхме да станем шампиони. За съжаление пропуснахме някои решаващи дузпи, но това го има във футбола. Трите мача с Лудогорец - два от тях заслужавахме да спечелим. Поздравявам Лудогорец, въпреки че бяха по-малко добри от нас", категоричен бе той.

"Започнахме мача като втори в класирането и това ни освободи от напрежението. Днес доказахме защо се борихме на върха, а другият отбор ще играе бараж. Това е моят трети сезон тук. Знаете ли какво е трудното? Това, че се бориш срещу много отбори, а не само срещу този на терена.

Левски игра с един и същ състав в продължение на два-три месеца, а срещу Лудогорец видяхте как излязоха. За какво? Да не станем ние шампиони. Локомотив Пловдив направи същото, а срещу нас дойдоха с най-доброто. Бори се за себе си и гледай единствено своя отбор.

Левски губи мача, а единственото нещо, което феновете им искат да видят е, че ние сме тъжни. Не го разбирам това нещо. Надявам се, че нещата ще се променят. Разбира се, че липсва феърплей в българския футбол. Защо дадоха червен картон на Турицов, а на футболиста на Левски само жълт? И през следващия сезон ще се борим единствено за себе си", завърши футболистът. А директор в ЦСКА нарече Левски "отборче".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички