Юрист призова ЦСКА-София и ЦСКА 1948 да се обединят и обясни как може да се случи


Юрист призова ЦСКА-София и ЦСКА 1948 да се обединят и обясни как може да се случи
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2910 0

Адвокатът и привърженик на ЦСКА Радостин Василев призова двете ЦСКА - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, да се обединят. Според специалиста по спортно право това може да стане много лесно - само трябва един от двата отбора да изчезне.

"Време е за обединение. ЦСКА и ЦСКА 1948 могат бързо да се обединят преди старта на новото издание на първенството. Това може да се случи, като просто единият отбор изчезне", заяви адвокат Василев в ефира на "Канал 3".

"Двете ЦСКА бяха разделяни от политически игри. Това, че по-голямата част от привържениците подкрепят единия отбор, не означава, че другият тим трябва да бъде отричан. Има интересен казус – единият отбор плати емблемата и има повече фенове, другият извървя пътя от най-долното ниво. Едно обединение означава да се санира претенцията на едните срещу другите и да се консолидира общността", добави още той.

Пътят на ЦСКА-1948 от най-долната дивизия до елита на българския футбол обаче бе обявен за "смешен" от главния мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов. Според него ЦСКА-1948 нямат право да използват тази абревиатура и емблема. Какво още каза Стоилов - вижте тук.

Иначе адвокат Василев засегна и другата актуална тема в българския футбол - казусът с акциите на Левски. По какъв път могат да бъдат прехвърлени акциите на "сините" от Георги Попов към Наско Сираков - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички