Ето как ще бъдат прехвърлени акциите на Левски на Наско Сираков


Ето как ще бъдат прехвърлени акциите на Левски на Наско Сираков
Снимка: Нове Холдинг

6318 0

За да се прехвърли мажоритарния дял акции на Наско Сираков, то първо трябва да физически да се унищожи временното удостоверение, с което се джиросаха акциите на Бойко Борисов. Едва след това мажоритарният собственик на Левски Георги Попов може да направи ново джиросване. Това твърди адвокат Радостин Василев, който от дълги години се занимава с правни казуси около футбола.

„Ако има повторно джиросване от г-н Попов, то не би било валидно. Това временно удостоверение, този алонж, който не е прикрепен, може просто да бъде скъсан. Бъде ли физически унищожен, е възможно г-н Попов като последен джиратар във веригата на джирата да направи ново джиросване. Надявам се този път да не е като миналия, когато се джироса на лице, което не желае да получи акциите”, каза адвокат Василев в ефира на "Канал 3".

В момента обаче акциите на Левски физически се намират в офисите на клуба. Според Василев едва ли друго лице ще си позволи да унищожи временното удостоверение вместо Георги Попов. Това означава, че най-вероятно акциите ще трябва да бъдат изпратени обратно до Дубай, където да се унищожи документа и да се направи нова процедура по джиросването на акциите.

В Левски вече действат по процедурата за прехвърлянето на акциите на клуба от Георги Попов на Наско Сираков, като ще направят точно това - ще изпратят пакета акции обратно в Дубай (повече по темата четете тук).

Всички най-важни новини около Левски може да откриете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички