Юрген Матей: Загубата от Лудогорец беше голям удар, дано сме си взели поука


Юрген Матей: Загубата от Лудогорец беше голям удар, дано сме си взели поука
Снимка: БГНЕС

2487 0

Капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, говори преди големия двубой срещу Лудогорец. Централният бранител се върна към последните мачове с разградчани, в които тимът на Саша Илич игра добре, но загуби. 

Сега "армейците" са изправени пред мача на сезона. "Червените" гостуват на "Хювефарма Арена" в събота (20.05) от 20:15 ч. в директна битка за първото място при само точка разлика между двата тима.

За загубата пред препълнения "Българска армия"

"За нас беше голям удар да загубим този двубой. Особено с начина, по който се представихме. Имаме добър отбор и добър щаб, за да се справяме в такива моменти. Беше тежко, но на следващия ден започнахме да тренираме, да говорим. Ако спечелиш следваща среща, си казваш: "Добре, загубихме веднъж, но след това победихме като отбор, трябва да продължим по същия начин". Сега срещаме същия съперник, но вече ние сме в ролята на догонващ. Дано сега е наш ред да ги ударим силно", сподели Юрген Матей в предаването "Домът на футбола" и продължи.

"Вярвам, че ако спечелиш, е било заслужено, без значение как. Това се отнася и за загубите. Преди мача всички говореха, че това е двубоят на годината. Окей, ние допуснахме поражение. Но сега отново сме тук. И хората пак казват, че това е мачът на годината. Време е отново да покажем на какво сме способни, защото мисля, че и в предната среща го демонстрирахме. Показахме, че можем да спечелим и сега е време да го направим", добави нидерландецът.

Как "армейците" борят напрежението?

"Ако го сравним с последния мач, напрежението беше сходно. Стадионът беше пълен за първи път от доста време. Честно казано, в първите 10-15 минути страдахме от тези нерви, но след това се отърсихме. Вече усетихме напрежението от подобен мач, сега трябва да пренесем този опит в следващия двубой. Да играем със сърцето си. Това е всичко. След мача трябва да погледнеш в огледалото и да си кажеш: "Направих всичко, което е възможно днес". Дано сме научили урока си и този път да вземем трите точки", завърши Юрген Матей.

Капитанът на "червените" сподели и впечатленията си от играта до момента, своите партньори в защита и новата схема на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички