Три чужди компании вдигат новия стадион на ЦСКА


Три чужди компании вдигат новия стадион на ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

4555 0

Чуждестранни компании - три на брой, ще отговарят за реконструкцията на стадион "Българска армия". Става дума за белгийска, финландска и австрийска фирми, които са участвали в проекта на Ференцварош за "Групама Арена". Синът на Гриша Ганчев - Данаил, е провел среща с главния изпълнител, пише "Тема спорт".

Трите фирми ще правят трибуните, покривните части, терена, седалките, висящи тавани, мебели и другите екстри за едно съвременно съоръжение за футбол.

Белгийската компания е "Кевлокс", която произвежда малки модули и обзавежда стадиони. Финландската е "Пейкко". Тя ще прави металните модули на стадиона, които ще свързват секторите. Обичайно вицепрезидентът на фирмата Ким Салвен ръководи дейностите по всяко съоръжение в Европа, в работата по което участва компанията му.

Третата фирма е австрийската "Ке Келит", която предоставя цялостни решения за зали, логистични паркове и стадиони. Тя отговаря за отоплението на съоръжението, за санитарните помещения, хладилни камери, висящи тавани, водни системи, козирки и свързващите части към тях.

Целият проект е копие на стадион "Групама Арена", но с 5700 места по-малко от този в Унгария. Целта е стадионът да бъде сглобен на място, като първо се изградят основите, а след това бъдат доставени останалите части от чужбина. А ето с какви пари ще се реконструира "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички