След строежа: ЦСКА ще бъде грандът с най-малък стадион на Балканите


След строежа: ЦСКА ще бъде грандът с най-малък стадион на Балканите
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

6713 0

Капацитетът на новия стадион на ЦСКА варира между 18 000 и 25 000 и това го прави най-малкото клубно съоръжение на гранд от Балканите, съобщава "Мач Телеграф". 

Стадионът на Цървена Звезда - „Райко Митич“, например е с капацитет от 51 755 места, макар самото съоръжение също да не се отличава с някаква модерност и нови технологии. Съоръжението на Партизан - ЮНА, може да приеме 32 710 фенове, което го прави от 30 до 80% по-голям от новия "Българска армия" в зависимост от това кой проект ще бъде осъществен.

Стадионите на двата най-големи хърватски гранда Динамо Загреб и Хайдук са и най-равностойните като капацитет. Съоръжението на столичани - „Максимир“, е за 35 123 зрители, докато големият съперник от Далмация — Хайдук, се разполага на „Полюд“, който има 34 183 места. Най-значимият клуб на Босна и Херцеговина - Сараево, играе на „Асим Ферхатович“, който е с капацитет от 36 500.

В Румъния Стяуа домакинства на „Арена Национал“, разполагащ с 55 634 места. В Гърция безапелационен първенец е АЕК Атина с Олимпийския стадион, който поема 69 618 зрители, следват най-големият и богат клуб в страната - Олимпиакос с 32 115 места на „Йоргос Караицкакис“ и на трето място е ПАОК с „Тумби“ за 28 703 зрители.

В Турция грандовете също са триумвират - Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, които играят мачовете си на „Али Сами Йен“ (52 223 места), "Шюкрю Сарачоглу" (47 834 места) и „Водафон Парк“ (42 590 места). Ето повече детайли за новия стадион на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички