Може ли ЦСКА да играе на "Българска армия" в хода на реконструкцията? Доказано: Да!


Може ли ЦСКА да играе на "Българска армия" в хода на реконструкцията? Доказано: Да!
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3195 0

Има вариант, при който стадион "Българска армия" може да продължи да се използва по време на реконструкцията. Това обяви столичният общински съветник архитект Борислав Игнатов, който вчера предложи примерен проект за изграждането на нов стадион на ЦСКА на мястото на сегашния.

Предложението на Игнатов събра както добри отзиви, така и критики, като основната такава беше, че според примерния проект старите насипи, върху които са издигнати трибуните, ще останат. Сега Игнатов дозащити предложението си. "Виждам в коментарите, че предложението е увлякло мнозина да мислят по детайлите, кафенетата, заличките, тоалетните. Все пак това е идеен проект и тези неща ще се уточнят в следващите фази. За тези функции има достатъчно място и не са причина за притеснения. Основен коментар и съмнение буди запазването на насипите, където е възможно и не пречат. Как щяло да стане, Здравков не знаел дали били стабилни, възможно ли било да се строят трибуни върху тях, имало ли смисъл? Не било ли по-добре под трибуните да има кръчми и магазини, нищо че COVID-19 ги фалира почти всички?", започна архитектът в публикация в социална мрежа.

"За да отговаря на тези въпроси едновременно, подбрах този пример от колегите в Шчечин, Полша. Така се правят повечето реконструкции на средно големи стадиони в Европа. Стари насипни трибуни, поетапна замяна с нови върху тях и монтаж на козирки отгоре. Теренът на игрището се запазва, където е, а новите трибуни стъпват на мястото на бившата писта. Забележете - стадионът остава използваем по време на строежа! Точно това, което предлагам и аз. Да, може, прави се и става отлично. Въпрос на проект, финансиране и организация на строителството", споделя още той и приложи снимки на стадиона в Шчечин.

Вчера главният архитект на Столична община Здравко Здравков обяви, че според проекта за стадион, който е виждал, насипите ще бъдат премахнати, но действително идеята е новите трибуни да бъдат построени на мястото на сегашната писта. Повече по темата четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички