Тайната е разкрита! Ето кой научи Стоичков, Пенев, Костадинов и Лъчо Танев да бият преки свободни удари


Тайната е разкрита! Ето кой научи Стоичков, Пенев, Костадинов и Лъчо Танев да бият преки свободни удари
Снимка: Gulliver/GettyImages

5465 0

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Ангел Червенков се върна към периода си като футболист на „червените“. Той разкри и кой е най-хубавият му момент като играч на стадион „Българска армия“.

„В ЦСКА попаднах в една съблекалня, вътре бяха само най-големите звезди на българския футбол. Имах честта да попадна на това място. Това е голям престиж, оценка на качествата ми. Учех се на манталитет, на морал, увереност, агресия. Лидер беше Георги Димитров-Джеки - и в ЦСКА, и в националния отбор. Треньори са ми били Манол Манолов-Симолията, Димитър Пенев, Аспарух Никодимов. При нас бяха и Димитър Якимов и Петър Жеков. На последната ни среща на „Армията“ с бат Петьо се шегувахме.

Ходих 2 часа по-рано заради него, Пенев, Трънков, Стоян Йорданов, да попия от тях. След края им се молихме да останат да покажат своите умения. Аз се учех от Димитър Пенев. Всичките ни звездни футболисти – Стоичков, Любо, Емил Костадинов, Лъчо Танев, научиха как да бият преки свободни удари от Петър Жеков. Най-хубавият ми момент в ЦСКА беше при първата ми титла, когато сложих медала да врата на детето ми. Това беше най-голямото стъпало, в България повече не може. Възможно е и настоящите футболисти да сложат медалите на своите деца“, разказа Червенков в предаването „МачКаст“.

Той се върна на работата си с Гриша Ганчев в Литекс, който изведе до титлата през 2010 г.

Когато Ганчев ме покани, се разбрахме кой какво желае. Той ми каза, че няма проблеми в колектива, тогава целта беше да участваме в Европа. Заяви, че много отбори ползват съдийска помощ, а ние в Литекс – не. Работа, честност, труд. Пожелах си мой щаб и да не ми се бъркат в работата. Гриша Ганчев винаги е помагал. Имало е и трудни решения. Той обединяваше отбора след загуба“, сподели той.

Беше удоволствие да работя с него, голям бизнесмен, който разбира от спорт и футбол. Знае как да управлява. Коректен във всяко едно отношение – и като ръководител, и финансово. Когато трябваше да удари по масата, го правеше. Имаше голям респект към него от футболист. Той знае какво иска. Не се е бъркал в моята работа“, каза още Червенков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бивш футболист и треньор на "червените" обяви предимството на ЦСКА пред Лудогорец в битката за титлата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички