"Ако играят по този начин на "Армията", не виждам как ще ги бутнем" - Петър Жеков коментира шансовете на ЦСКА за титла


"Ако играят по този начин на "Армията", не виждам как ще ги бутнем" - Петър Жеков коментира шансовете на ЦСКА за титла
Снимка: LAP.bg

9737 0

Легендата на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред "Тема спорт", в което коментира формата на отбора под ръководството на Саша Илич. В началото бившият нападател на "армейците" разкри, че е прекарал 10 дена в болница заради Ковид-19:

"Вкъщи съм, почивам си. Прекарах 10 дни в болница и в неделя ме изписаха. Разболях се от модерната болест - коронавирус, и се наложи да постъпя в лечебно заведение. Но вече се чувствам по-добре и ме пуснаха да се прибера. Все още имам кашлица, но се надявам и тя скоро да отшуми".

Жеков вече е успял да изгледа репортаж от победата срещу Черно море на 12 ноември (2:0) и изрази мнение, че Илич вече е успял да "напипа" правилните изпълнители на терена: "Да, успявам да се информирам какво се случва с ЦСКА, разбрах, че сме играли силно срещу Черно море, гледах репортаж от мача и в действителност ми хареса това, което видях. Но и беше време да наредим няколко поредни победи, след като в началото на сезона бяхме доста колебливи. Срещу Базел пък играхме добре, но там не ни достигна малко спортен шанс, за да ги отстраним и за трета поредна година да влезем в групите на евротурнирите. После имахме победи на мъка и на късмет в първенството, а за мача с Левски направо не искам да си спомням. Но в действителност накрая серията, която направихме, беше добра и си личи, че треньорът вече напипа правилните изпълнители и ги подрежда много по-умело".

На въпрос доволен ли е от първия полусезон на Саша Илич на "Армията" Петър Жеков отговори, че има някои забележки към него, но оценките трябва да се правят след края на кампанията:

"Добре е, че постига резултати и отборът е на първо място в класирането. Но имам и забележки към него. Както за представянето срещу Левски, така и в други срещи, в които все пак успяхме да победим. Ще видим какво ще направи по време на зимната подготовка и как ще изглежда ЦСКА през пролетта. Нека получи шанс поне до края на сезона и тогава да го оценяваме според това, което е постигнал. Защото в България вече почнахме за 3-4 месеца да даваме присъди за треньорите - или че за нищо не стават, или пък ги величаем и после като дойдат слабите резултати, се чудим защо така се е случило".

Носителят на "Златна обувка" за 1969 година бе попитан и дали "червените" могат да задържат първата позиция през пролетта и така да прекратят хегемонията на Лудогорец: "Силно се надявам. Но задължително за тази цел трябва да бием Лудогорец, което не е никак лека задача. Виждаме ги как играят в Европа и ако играят по този начин на "Армията", не виждам как ще ги бутнем. Зарадвах се на равенството, което отборът на Любо Пенев направи в Разград. Като цяло първите пролетни мачове ще покажат дали ЦСКА може да се бори за титлата. Защото в последните години много често успяваме да направим добра есен и после през пролетта пукаме гумите и още март месец шампионът е ясен. Сега в клуба трябва да си преценят много добре ходовете, за да сме в борбата чак до май, а не до февруари-март", категоричен е Жеков.

За финал 78-годишната легенда на българския футбол посъветва ръководството на ЦСКА:

"Трябва да вземат голаджия през зимата, защото в момента нямат. Когато разполагаш с качествен централен нападател, можеш да си уверен, че дори да не играеш толкова добре, ще печелиш мачовете си. Ако докарат някой като Каранга или Али Соу, можем наистина да имаме претенции за първото място. Докато сега не виждам кой ще поеме отговорност, ако някой мач се закучи. Не може да разчитаме толкова често на късмета и че ще вкараме от някой корнер".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Саша Илич повежда атаката на ЦСКА в приятелско Вечно дерби, Димитър Пенев ще е треньор на "червените"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички