Стефано Белтраме: Футболът тук е по-физически от Италия, има и много тактика


Стефано Белтраме: Футболът тук е по-физически от Италия, има и много тактика
Снимка: БГНЕС

1329 0

Новата звезда на вицешампиона на България ЦСКА - Стефано Белтраме, даде интервю за италианския журналист Джанлука Ди Марцио. В него той направи любопитно сравнение между футбола у нас и в Италия, като призна, че в Първа лига той е по-физически, но присъства и много тактика.

"Остават още два мача и след това ни предстоят плейофи. Оптимисти сме, че ще доиграем сезона. Българският шампионат е по-физически от италианското първенство. Също така се залага много и на тактиката. Избрах да дойда тук, защото ЦСКА е исторически клуб. Аз след краткото ми приключение в Ювентус, никога нямах възможност да играя в Серия А. От ЦСКА ме потърсиха още през 2018 година" - започва Белтраме.

"Пирло беше футболистът, от който научих най-много по време на тренировките. Аз съм нападател, а той е халф, вярно е, но като шампион може само да научите много неща от него. Кристиано Роналдо? През 2018 година, когато за първи път се запознах с него, ръката ми трепереше. Кристиано е този, който дава най-доброто от себе си дори по време на тренировки. Той е огромен стимул за младите футболисти. Освен това е винаги там и е готов да ви развесели. Не успях да дам на Ювентус това, което аз и клубът очаквахме. Това е моето голямо съжаление" - коментира престоя си в Ювентус.

Освен това, италианецът заяви, че все още не е имал време да разгледа града (София), защото "е изиграл няколко мача, направил е две асистенции, вкарал е един гол и след месец вече са били под карантина". Междувременно, феновете на ЦСКА реагираха остро заради искания кредит от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички