Георги Илиев - Майкъла със своя идея за стадиона на ЦСКА, нарече Сектор А на "Герена" "общежитие"


Георги Илиев - Майкъла със своя идея за стадиона на ЦСКА, нарече Сектор А на "Герена" "общежитие"
Снимка: принтскрийн

3136 0

Бившият футболист Георги Илиев - Майкъла даде интервю пред "Мач Телеграф", в което изказа своето мнение за проекта за нов стадион на ЦСКА, изрази съгласие с президента на Славия Венцеслав Стефанов, че държавата трябва да помага на всички отбори и обяви Сектор А на "Герена" за "общежитие":

"Трябва да се премахнат тези насипи. Те вече не вършат работа. Преди 30-40 години са вършили, но са износени вече. Трябва да бъдат премахнати и да се построи едно красиво и модерно съоръжение. Такова, каквото ЦСКА и феновете на този клуб заслужават", започна той и посъветва:

"Ако се сложи по-лека конструкция, всичко ще стане по-бързо и далеч по-лесно. Капацитетът ще бъде между 22 и 25 хиляди, което е добре. 18 000 места ще бъдат малко, защото всички знаем колко голяма е "червената" публика. Един красив стадион би върнал феновете по трибуните. Всичко ще струва някъде около 38-40 милиона евро", изчисли Майкъла и добави:

"Едно подобно съоръжение би вдигнало посещаемостта на мачовете на ЦСКА, а не както е сега - да ходят по 1000 души на мач. Върне ли се публиката, отборът ще има голямо предимство. Оттам идват и успехите - шампионската титла и доброто представяне в Европа. Това е една реклама и ще влязат приходи".

"Вижте в Северна Македония и в Албания какви стадиони вдигнаха, този на комшиите ни струва 160 милиона евро. Вижте и в Румъния какви съоръжения имат вече. В България има един стадион в Разград и толкова. Останалите тънат в мизерия".

"Министър Радостин Василев е много сериозен човек и вярвам, че ще помогне. Той обръща внимание на всички, а не само на ЦСКА. Не знам какво искат от Левски. Това "общежитие", защото за мен този сектор е това, каква козирка ще му слагат. Министърът им го каза в прав текст. Ще им струва много. Той помага на "сините". Ако има форма, под която държавата да помогне за изграждането на козирката, трябва да помогне и на Локомотив София за осветлението. И Венци Стефанов е прав. Защо да се помага на пловдивските отбори, а на софийските не", каза за финал бившият футболист на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


"Жълтата нощ", в която Кака, Роналдиньо и Дел Пиеро играха за...еквадорския Барселона

Роналдиньо, Кака, Алесандро дел Пиеро, Андреа Пирло...милиони хора по света са мечтали да видят такива футболни...

Реклама

Най-четени новини


виж всички