След срещата за "Армията": Главният архитект разкри детайли за новия стадион


След срещата за "Армията": Главният архитект разкри детайли за новия стадион
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1961 0

"Вписване на новото съоръжение трябва да е в чашката на съществуващата конструкция, това е въпрос на проектантско решение. Тези насипи, така са правени голям процент от стадионите в България, с времето са компрометирани и не могат да бъдат използвани пълноценно. Проектът, който съм виждал, предвижда премахване на съществуващите писти, с възможност за поставяне на трибуни на тяхно място". Това заяви главният архитект на Столична община Здравко Здравков относно стадион "Българска армия" след среща със спортния министър Радостин Василев и собственика на ЦСКА Гриша Ганчев.

Здравков увери, че "червените" могат да реализират плановете си за нов стадион в рамките на новия Подробен устройствен план, който скоро ще бъде предложен за публично обсъждане. "От тук насетне ЦСКА да продължи работа с екипа от архитекти, които са ангажирали и да представят съответното проектно предложение. 17 февруари ще е заключителната дискусия", добави арх. Здравков.

Не виждам причини (да няма нов стадион - б.ред.), защото съм издал виза преди повече от две години. Не виждам проблеми, обществото е възприело, в Борисова градина има четири спортни съоръжения, те са елемент на Подробния устройствен план. По отношение на дърветата, които могат да бъдат засегнати, ПУП предвижда механизми за тяхната защита, ако проектът предвижда засегнати дървета, има процедура по тяхното компенсиране. Стадионът трябва да се съобрази със съществуващата инфраструктура, съществуващата растителност и пешеходните връзки", завърши главният архитект след срещата в сградата на ММС.

След срещата от ЦСКА сериозно похвалиха спортния министър, а Юлиан Инджов посочи кога очаква да има разрешително за строеж за "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички