Сепси, който разби ЦСКА - продаде само един и запази "ядрото" си


Сепси, който разби ЦСКА - продаде само един и запази "ядрото" си
Снимка: Официален фейсбук страница на Сепси

5440 0

Румънският Сепси заслужи честта отново да участва в европейските клубни турнири, макар и да завърши шести в крайното класиране на местния елит. Причината е, че тимът от Трансилвания спечели Купата на Румъния за втори пореден сезон. 

Така спонсорираният от унгарското правителство клуб се превърна в първото препятствие на ЦСКА по пътя за Лига на конференциите през сезон 2023/24. "Червените" изтеглиха възможно най-лошия съперник още на старта. 

Така след месец предстоят първите официални двубои между двата тима, а историята помни само една среща на това съперничество. Става въпрос за злополучна контрола от миналото лято, която "армейците" загубиха в Австрия с 0:4. Това се превърна в най-тежкото поражение на ЦСКА под ръководството на Саша Илич.

Къде са сега "героите" на Сепси

Месец преди двубоите межд 31-кратните шампиони на България и Сепси - SportLive.bg направи равносметка на трансферите около румънския тим или по-точно какво се случва с футболистите, взели участие в успеха с 4:0. 

Тогава символичните гости стартираха в пълен състав, от който четирима са напуснали клуба до този момент. Става въпрос за Богдан Митреа, Кристиан Бърбуц, Александру Тудорие и българинът Радослав Димитров. Само първият още през миналия сезон бе продаден на Крайова срещу 250 000 евро, а вторият подсили Херманщат.

Междувременно след края на изминалата кампания Тудорие напусна, а родният офанзивен футболист ще подсили Университатя Клуж, след като му изтича контрактът. И тримата се разделиха със Сепси под формата на свободни агенти.

Кои резерви остават

За румънския тим по време на двубоя се появиха общо 10 футболисти, като поне двама от тях няма да са част от клуба срещу ЦСКА. Това са Беган и Голофка, които напуснаха посока Ботошани като свободни агенти. 

Дамашкан, Божич и Ренца са други трима, които се включиха от скамейката при успеха. Първият на по-късен етап бе отдаден под наем във Волунтари, а сега ще се завърне, докато Божич е част от дубъла на Сепси. Ренца пък е юноша на клуба и се подвизава за формацията до 19 години.

Първо във втория предварителен кръг на Лига на конференциите ЦСКА ще приеме Сепси. Двубоят ще се проведе на стадион "Българска армия" на 27 юли, а реваншът е седмица по-късно в Сфънту Георге.

Вижте какво се случва с футболиста на Сепси, който тогава "унищожи" ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички