Още ли е в Сепси звездата, която самостоятелно разби ЦСКА? (ВИДЕО)


Още ли е в Сепси звездата, която самостоятелно разби ЦСКА? (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

16058 0

Приятелските срещи във футбола понякога предлагат изумителни резултати на привържениците, но "неписано правило" е от тях да не бъдат правени огромни изводи. Причината е характерът на въпросните двубои, в които често треньорите тестват различни схеми и състави. 

Феновете на ЦСКА обаче са сравнително притеснени, след като стана ясно, че 31-кратните шампиони ще стартират в квалификациите за Лига на конференциите срещу румънския Сепси през предстоящия сезон. 

Тежкият спомен

Двубоите за Европа са на 27 юли и 3 август, а това ще са първи официални срещи между отборите. До този момент само преди година бяха играли една контрола, която пробужда най-сериозните притеснения на "червените" запалянковци. 

Причината е, че тогава на подготвителния лагер в Австрия бяха "ступани" от спечелилия две години подред румънска Купа - Сепси. Двубоят тогава завърши 4:0 в полза на тима от северната ни съседка, който получава сериозна унгарска подкрепа поради географското си местоположение. 

"Лошият" герой

Във въпросния двубой най-деен бе 31-годишният румънски полузащитник Козмин Матей, който в даден период достига и до националния тим на съседката ни. Именно през миналото лято той акостира в Сепси и в една от първите си срещи вкара два гола и асистира за още един срещу "армейците".

И до днес той е част от клуба, като вече разполага с 44 двубоя, в които се отчете с 10 гола и 5 асистенции. Той има контракт с тима до лятото на 2025 г., а преди това за последно бе част от Динамо Букурещ.

Вижте защо жребият на ЦСКА бе възможно най-трудният в Лига на конференциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички