Сашо Станков пред Sportlive.bg: 2:0 ще е добър резултат за ЦСКА срещу Сейнт Патрикс


Сашо Станков пред Sportlive.bg: 2:0 ще е добър резултат за ЦСКА срещу Сейнт Патрикс
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

3078 0

ЦСКА приема Сейнт Патрикс в първа среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Първият мач e днес на националния стадион „Васил Левски“.

При краен успех срещу ирландците, „червените“ ще се изправят срещу победителя измежду Брьондби и Базел в плейофите за попадане в груповата фаза на турнира.

Sportlive.bg потърси бившия треньор на ЦСКА Александър Станков за мнение преди мача със Сейнт Патрикс и за представянето на отбора в Европа.

Ето какво сподели пред медията ни неразривно свързаният с „червения“ клуб специалист: 

- Г-н Станков, предстои първият мач на ЦСКА срещу Сейнт Патрикс. Колко ще е трудно срещу ирландците?

- Много съм внимателен в коментарите и критиките по адрес на ЦСКА. Сега съм много радостен, че отборът е много сплотен, а Саша Илич без много приказки си върши работата. Мисля, че тимът тепърва ще върви във възходяща линия.

Сейнт Патрикс е ирландски отбор. Знаем, че тимовете от тази страна играят много ентусиазирано, особено пред собствена публика. Според мен са преодолим съперник. В никакъв случай обаче мачовете няма да са лесни. Много е важно какъв резултат ще постигне ЦСКА в първата среща. Най-важното е да не се допусне гол.

Напоследък се забелязва тенденция, че ЦСКА играе добре в защита. Не допуска много голове.

- На какво се дължи подобрената игра на „червените“ в отбрана, според Вас?

- Определено това се дължи на работата на треньора. Няма спор за това. С просто око хората може би не забелязват някои неща, въпреки че напоследък се навъдиха много разбирачи на футбола.

Но много са важни изчистването на някои детайли, които ги виждам, колкото и нескромно да звучи. Радвам се, че това е направено и очаквам отборът да играе още по-добре.

- В последните си два мача ЦСКА се отпуши и започна и да бележи доста голове…

- Да, така е. Въпреки че в турнирите отпадна значението на гола на чужд терен, много е важно да постигнеш резултат без да допуснеш попадение във вратата си. Ще бъде позитивно за реванша.

Отборът играе добре. Смятам, че треньорът въпреки закъснялото привличане на новите попълнения, ще успее да направи така че тимът да заиграе още по-добре. Надявам се, че новодошлите ще се окажат наистина качествени играчи.

- Ще се стигне ли до голеада и във вратата на Сейнт Патрикс в четвъртък?

- Не бих казал голеада, но ако се случи, ще бъда много радостен. Но в крайна сметка един приличен резултат от първия двубой ще е добре. Феновете ще искат повече голове, но не може всеки мач да си прилича.

Да не забравяме, че това са и турнирни двубои. Не трябва и да се подценява противника. Мисля, че една победа с 2:0 ще е добър резултат.

- Какви са шансовете на ЦСКА да участва за втора поредна година в груповата фаза на Лигата на конференциите?

- Защо не. ЦСКА с годините е доказал, че е има традиции, което е много важно. От голямо значение е самочувствието. Отборът винаги е присъствал в големите мачове в евротурнирите. Знаем, че апетитът идва с яденето.

Въпреки че напоследък отвикнахме от трайно присъствие на българските отбори в Европа.

- Последното препятствие ще бъде Брьондби или Базел. Ще може ли и то да бъде преодоляно?

- Ние сме елиминирали Базел. Но аз много мразя да говоря в дългосрочна проекция. По-важното е ЦСКА първо да си свърши работата в предстоящия мач, а след това и в реванша.

А ето как Сашо Станков качи на пиедестал новия треньор на ЦСКА Саша Илич и обяви пред Sportlive.bg ще детронират ли „червените“ Лудогорец през този сезон.

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички