Тежък жребий! ЦСКА срещу корави датчани или добре познат съперник на прага на ЛнК


Тежък жребий! ЦСКА срещу корави датчани или добре познат съперник на прага на ЛнК
Снимка: Cska.bg

2319 0

ЦСКА узна двата си потенциални следващи съперници в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Ако "армейците" се справят с ирландския Сейнт Патрикс, възпитаниците на Саша Илич ще мерят сили с победителя от двойката Брьондби/Базел. 

При евентуален успех и в сблъсъка срещу датчаните или швейцарците, "червените" ще играят в групите на турнира за втора поредна година.

Мачовете от плейофите са планирани за 18 и 25 август. ЦСКА ще домакин в първата среща, а във втората гостува в Дания или Швейцария.

"Червените" се справиха с Базел преди 2 години. Тогава те се срещнаха в плейофния кръг на Лига Европа. Армейците направиха зашеметяващ обрат в Швейцария, побеждавйки с 3:1 и влязоха в групите на втория по сила клубен турнир в Европа.

Базел е 20-кратен шампион на Швейцария. Най-големите успехи на тима на европейската сцена са ¼-финал за КЕШ през 1974 година,  и полуфинал в Лига Европа през 2013 година.

Брьондби е един от най-силните отбори в Дания. Ставал е шампион на страната 11 пъти, като е 7-кратен носител на Купата на страната.

ЦСКА приема Сейнт Патрикс в първия мач от третия квалификационен кръг на турнира в четвъртък (02.08) от 20:00 ч. на стадион "Васил Левски", а реваншът е седмица по-късно - на 11.08 от 21:45 ч.

Останалите потенциални противници на "червените" бяха:

Фиорентина

Победителите от двойките

Брейдаблик - Истанбул ББ

АПОЕЛ (Кипър) - Кизилжар

Ето с кой отбор в плейофа ще се бори Левски, ако отстрани Хамрун Спартанс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички