Саша Илич с шанс да пренапише историята на легионерите в ЦСКА срещу Лудогорец


Саша Илич с шанс да пренапише историята на легионерите в ЦСКА срещу Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3317 0

ЦСКА ще се изправи в неделя срещу най-неудобния си съперник в исторически план, като срещата може да изиграе огромна роля в битката на двата тима за титлата от Първа лига.

Статистиката между двата тима в надпреварата обаче е повече от красноречива, след като "армейците" имат отчетливо негативен баланс в първенството, припомня "Тема Спорт". Досега двата тима са се срещали общо 34 пъти в шампионата, като червените са с едва 3 победи и цели 17 поражения.

На другия полюс е ситуацията за Купата на България, където ЦСКА отстранява опонента си и в четирите дуела помежду им. Като включим обаче и поражението с 0:4 за Суперкупата през 2021 г., общата равносметка не изглежда никак добре за 31-кратните шампиони.

Успехите на наставниците

Така ЦСКА трупа общо 7 победи срещу Лудогорец в сумарно 40-те си двубоя във всички турнири. Много любопитно е, че всички тези успехи са дошли, когато начело е бил български треньор – с 3 може да се похвали Любослав Пенев (2 за Купата и 1 за първенството), а с по два са Стамен Белчев и Стойчо Младенов (по 1 за купата и първенството).

И докато статистиката на българските треньори начело на 31-кратните шампиони срещу Лудогорец е притеснителна, то тази на чуждестранните специалисти е направо катастрофална – 0 победи от 8 мача и голова разлика 3-12.

Възможността на Илич

По този начин Саша Илич може да се превърне в първия легионер, който извежда ЦСКА до успех срещу Лудогорец във всички турнири. До този момент активът на чуждестранните специалисти в двубоите с "орлите" е 3 равенства и 5 поражения, последното от които бе нанесено през есента в Разград именно над възпитаниците на Илич.

Вижте кой е най-опасният играч на Лудогорец срещу ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички