Обвинен в предател - последният българин, вкарал за ЦСКА срещу Лудогорец


Обвинен в предател - последният българин, вкарал за ЦСКА срещу Лудогорец
Снимка: cska.bg

8203 0

В последните години двубоите между ЦСКА и Лудогорец са изключително напрегнати. И то не само на терена. Много емоции съпътстват дните преди срещата, както и след нея. Малко са случаите, в които не се е стигнало до някакви пререкания или скандал между двете страни.

Тази неделя (30 април) "червените" приемат разградчани в мач с особено голям залог. Отборът на Саша Илич се намира на първо място с две точки преднина пред състава на Ивайло Петев. При победа, освен че ще увеличат разликата си на върха, ще си осигурят и друго предимство. По време на плейофите ЦСКА отново ще може да домакинства на стадиона "Българска армия", вместо да гостува в Разград.

Изненада? Десподов е последният българин, разписал се за ЦСКА във вратата на Лудогорец

В двубоя срещу Левски на 17 април "червените" излязоха без нито един българин в състава си. За подобно нещо в годините бяха хвърлени безброй атаки срещу Лудогорец, че не разчита на достатъчно български състезатели. С поглед към неделното дерби Sportlive.bg направи справка кой е последният българин в състава на ЦСКА, разписал се срещу Лудогорец в двубой в Първа лига. 

Изненадващо или не - това е Кирил Десподов, който днес защитава цветовете на разградчани. Това се случва през сезон 2018/19 в 18-ия кръг на българския шампионат. На 6 декември 2018 година попадение на българския национал носи точка на "червените" с изранителния си гол в 67-ата минута. Тогава Станислав Манолев центрира в наказателното поле на Лудогорец, където на втора греда Десподов бе оставен непокрит и стреля от въздуха. Тогава двубоят обаче не бе с толкова голям залог, тъй като със спечелената една точка Лудогорец се настани на върха с 6 точки преднина пред ЦСКА. Десподов обаче не е единственият играч, който е играл в двата отбора, има още трансфери на играчи по оста ЦСКА - Лудогорец.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички