Най-силното оръжие на ЦСКА вече е в арсенала на Лудогорец


Най-силното оръжие на ЦСКА вече е в арсенала на Лудогорец
Снимка: LAP.bg

5076 0

В двубоя между ЦСКА и Лудогорец, който е директен сблъсък за първото място, всеки един детайл от играта ще е от значение. Преди срещата в неделя "червените" имат 2 точки преднина, която ще опитат да задържат и дори увеличат. Разградчани пък от своя страна ще направят всичко по силите си, за да скъсят дистанцията.

Статичните положения - ключът към победата?

Само допреди месец ЦСКА бе отборът, който много по-добре от всеки разчиташе на статични положения. След идването на Ивайло Петев Лудогорец вече е отборът, който най-успешно се възползва от корнерите и фауловете, пише "Мач Телеграф". За 22 двубоя от началото на сезона разградчани, начело с Анте Шимунджа, отбелязаха четири гола от статични положения, а само за пет двубоя при Петев имат пет нови.

ЦСКА пък свали темпото по този показател, като в последните седем срещи има само едно попадение от статично положение – чрез Мено Кох след корнер, изпълнен от Тибо Вион срещу Славия.

Кирил Десподов с ключова роля

При Лудогорец има баланс между попаденията от фаул и корнер, то при ЦСКА са само от ъгловите удари. Десподов пък е играчът, който най-често е участвал в голове от статични положения. Той реализира директно от фаул на два пъти срещу Черно море, като и в двата мача крайният резултат бе 3:2. Освен това Десподов асистира и за четири попадения от корнер. По-неприятната статистика за ЦСКА е, че по-малко от половиния отбор не знае какво е победа срещу Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички