Саша Илич говори за бъдещето си в ЦСКА и дали отборът е от "шампионски калибър"


Саша Илич говори за бъдещето си в ЦСКА и дали отборът е от "шампионски калибър"
Снимка: Cska.bg

2077 0

Наставникът на ЦСКА Саша Илич говори пред сръбското издание "Журнал", където засегна много теми около "червените". Той говори за бъдещето си на "Армията", както и за резултатите, които изкачиха отбора на върха в Първа лига, борейки се за титлата.

Има още много работа пред ЦСКА, за да се осигури титлата, смята Илич

"Още не сме дори близо до спечелването на титлата, но с всеки мач сме все по-близо. До края на първата част ще се изиграят пет мача, а след това ще играем още пет в плейофите. В 28-ия кръг сме срещу Лудогорец и плейофите ще зависят много от този мач. За нас е важно да останем на първо място, в такъв случай ще приемем Лудогорец. Ние сами можем да увеличим шансовете си да спечелим титлата, ще ги използваме, ако сме отбор от шампионски калибър", заяви Илич пред сръбското издание.

Рецептата на успеха

"Постоянство при формата. Може да нямаме най-добрия отбор и не изиграхме най-добрите мачове, но имахме най-малко колебания. През октомври загубихме като гост от Лудогорец, оттогава имаме 12 победи и две равенства в 14 мача. Не сме най-убедителният отбор, но печелим точки".

Плановете с ЦСКА

Илич не бе категоричен за бъдещето си при "червените", като сподели, че очаква да види как ще се развие настоящият сезон. "Подписах договор за два сезона. Уговорката е да се опитаме да издигнем клуба на по-високо ниво. Към края сме на първия сезон. Ще видим как ще е, дали ще е накрая. И тогава... Кой знае? В този бизнес никога не знаеш какво ще ти донесе утрешният ден".

"Идването в ЦСКА означава много за мен. Това е страхотно преживяване, а аз съм едва в началото на треньорската си кариера. Както се казва, борбата никога не свършва. Никога нищо не е сигурно в този бизнес. Понякога планът работи, понякога не. Преминавам през всичко това бързо. Не знам как ще завърши този сезон, но знам, че научих много уроци за тези десет месеца в ЦСКА", допълни Саша Илич. Наставникът бе попитан и за двубоите с ЦСКА 1948, като заяви, че вече няма спорове кое е истинското ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички