Саша Илич с нов опит срещу Левски, излиза за първата си голяма победа, начело на ЦСКА


Саша Илич с нов опит срещу Левски, излиза за първата си голяма победа, начело на ЦСКА
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

2144 0

Днешният ден е много важен за наставника на ЦСКА Саша Илич, тъй като се надява да постигне първата голяма победа в треньорската си кариера. В нейното начало той записва няколко мача начело на националния отбор на Сърбия до 16 години, а е асистент и в гарнитурите до 17 и 21 години.

Къде да гледаме гледаме големия двубой ЦСКА - Левски?

Все още без голяма значима победа за Илич

През миналия сезон поема първия клубен тим в кариерата си – елитния Чукарички. С работата си в него Илич остави добри впечатления, като в крайна сметка отборът се класира за евротурнирите и практикуваше приятен за окото офанзивен футбол. В големите мачове срещу грандовете на сръбския футбол Цървена Звезда и Партизан обаче така и не постигна успех. От звездашите треньорът загуби на два пъти – с 1:2 у дома и 0:3 като гост, а от клуба на сърцето си допусна едно поражение – 0:2 на „Юна“ и направи нулево равенство вкъщи на 10 април 2022 г., информира "Тема спорт".

Няколко месеца след това сърбинът пое ЦСКА, като у нас също все още не е постигнал значима победа. Надигра Базел с 1:0 в София, но след това отборът му отпадна от Лигата на конференциите на реванша в Швейцария. На родната сцена пък досега загубиха и двата си големи мача – 0:2 срещу Левски и 1:2 срещу Лудогорец. За първи път от всички изброени случаи обаче тимът на Саша Илич сега ще излезе като фаворит, а освен това се бори и за титлата на България. След няколко години пауза Левски пък отново ще опита да спира ЦСКА за титлата, като последно това се случи през 2018 г. и 2019 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички