Левски е с отрицателна голова разлика срещу ЦСКА през новия век


Левски е с отрицателна голова разлика срещу ЦСКА през новия век
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2687 0

ЦСКА е отборът, който е постигнал повече победи в дербито с Левски през 21-ви век. Разликата между тях и "сините" обаче не е голяма. Това показва статистиката на срещите между най-титулуваните два отбора в България.

През новото хилядолетие Левски и ЦСКА са се срещали 66 пъти във всички турнири, като "червените" победи са 23, а "сините" - 21. Равенствата са 22. Любопитното е, че в този период тимът от "Герена" не е записвал повече ремита с никой друг отбор, участвал в родния елит.

Къде да гледаме гледаме големия двубой ЦСКА - Левски?

Тимът, воден от Саша Илич, обаче не е този, който е нанесъл най-много загуби на "сините". Честта е за Лудогорец, който е победил през престоя си в елита този век Левски цели 26 пъти.

Много е интересно да се отбележи, че през 23-те години, изминали от новото хилядолетие, има само два отбора, с които тимът от "Герена" има отрицателна голова разлика. Това са именно ЦСКА и Лудогорец. С "червените" тя е -13, а със "зелените" - -31. Головата разлика преди дербито в понеделник е 63:76 в полза на ЦСКА. A eто какви резултати е постигнал Левски в 8-те мача, в които им е пазил Ники Михайлов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички