Министър Василев: Ако има правно основание, ще отнема лиценза на БФС


Министър Василев: Ако има правно основание, ще отнема лиценза на БФС
Снимка: БГНЕС

1565 0

Министърът на спорта Радостин Василев заяви, че ако има правно основание, ще отнеме лиценза на Българския футболен съюз (БФС), въпреки всички тежки последици за футбола. Той обяви това в предаването "ЕвроДикоФ" като добави че не заема страна в споровете за президентския пост, но и не приема настоящото ръководство в лицето на Борислав Михайлов и неговите колеги.

Василев вече веднъж официално предупреди БФС, че ще отнеме лиценза на организацията, ако до 25 май не бъде приет бюджет. За целта се наложи родната централа да свика неизборен конгрес пет дни по-рано.

"С Боби Михайлов нямам касателство. За мое щастие. Деветдесет и девет процента от обществото е наясно какво се случва във футболния съюз. Всички знаят. Аз нямам право като министър да заемам позиция - нито съм за Бербатов (б.ред – кандидат-президентът Димитър Бербатов), нито съм срещу някого. Но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Не мога да го приема като адвокат, като гражданин и като министър", каза спортният министър.

"Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА, от ФИФА и от спонсори. И на практика си е самодостатъчна. Този човек не разбира, че за да тръгне футболът, трябва да направи един честен конгрес. На един истински конгрес няма шанс това да се случи (б.ред - Михайлов да спечели).

Държавата в мое лице като министър на спорта има ли основанието в закона, ще им отнеме лиценза. С всички последствия от това - европейско, квалификации, отбори, футболисти. Ще им отнема лиценза, но трябва да имам правното основание. Обществото е узряло и няма как да продължи тази система да продължи да функционира по този начин", допълни Василев. Министърът на младежта и спорта посочи, че е уведомил УЕФА и ФИФА за ставащото в българския футбол. А ето какво каза той за стадионите на Левски и ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички