Само в SportLive! Александър Станков коментира пороците на Хайнц и изригването на Венцеслав Стефанов за съдията „чорбар“: Игрите му са лесно предвидими


Само в SportLive! Александър Станков коментира пороците на Хайнц и изригването на Венцеслав Стефанов за съдията „чорбар“: Игрите му са лесно предвидими
Снимка: LAP.bg

7229 0

ЦСКА отново ще се изправи срещу Славия, но този път в турнирна битка от 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Сблъсъкът отново ще е на стадион „Александър Шаламанов“.

Само преди няколко дни „белите“ препънаха „червените“, завършвайки 1:1 в среща от 19-ия кръг на Първа лига.

Кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди втория епизод от последователните двубои между двата тима. Той изрази очакванията си, като сподели мнението си и относно появилите си информации за вредни пороци на норвежката звезда на армейците Тобиас Хайнц.

Ето какво обяви Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, Славия препъна ЦСКА в първенството преди броени дни, а сега предстои нов сблъсък, но в турнира за Купата на България. Ще успеят ли „червените“ да отстранят „белите“?

-  Би трябвало да продължат напред, въпреки че не играят лесно срещу Славия. Смятам, че мачът няма да е много лесен. Още повече, че усилията на Славия минават през турнира за Купата, защото не нямат никакъв друг шанс за участие в евротурнирите.

Поради тази причина мисля, че те ще са пределно мобилизирани и ще бъде доста тежък и оспорван двубой.

- Миналия петък изглеждаше, че ЦСКА ще спечели, но в крайна сметка изпусна победата…

- Аз предварително имах някакви очаквания, че няма да излезем с пълен актив от изминалия мач. За Купата обаче срещата е много непредвидима.

- Конспираторите бяха спретнали версия, че „червените“ ще бият за първенството и ще „подарят“ победата на „белите“ за Купата на страната. Все пак живеем в България, но явно няма да се сбъдне…

- Винаги има такива версии, но ЦСКА винаги гони и двата трофея. Така че не вярвам да си правят такива сметки. Плюс това един мач за първенството какво може да им помогне? Оставащите двубои в шампионата са доста.

- Каква е все пак прогнозата Ви за мача?

- Затруднявате ме. Не искам да давам прогнози, въпреки че познавам много. Мисля, че ще има някаква минимална разлика в този двубой. Въпреки всичко, мисля, че ЦСКА ще победи.

- Президентът на Славия Венцеслав Стефанов каза, че реферът Никола Попов бил „чорбар“ и очаквал клане на „белите“. Как ще коментирате?

- Той предварително ги говори такива, за да отправи послания към съдиите, за да внимават по време на самия двубой. Тези негови игри вече са лесно предвидими и се прочитат предварително за какво става въпрос.

-Какво е мнението Ви за информациите, които се появиха относно проблемите на Тобиас Хайнц – за хазарта, за алкохола, а  също и за сериозния здравословен проблем на майка му?

- Сигурно има известна доза истина, защото действително и формата му спадна. Общо взето от тези страни хората имат проблеми с алкохола и хазарта. Така че не би ме учудило, въпреки че не мога да твърдя подобно нещо, тъй като не съм навътре в нещата. Това, което мога да твърдя обаче е, че има голям спад във формата му. Сигурно има някаква причина.

- ЦСКА се бори винаги и за шампионската титла, и за трофея от Купата на България, както и Вие подчертахте. Завоюването на кое от двете отличия обаче Ви се струва по-реалистично?

- И двата трофея са еднакво нелесни за спечелване. Аз мисля, че акцентът на ЦСКА трябва да е първенството. Не отричам турнира за Купата на България в никакъв случай, но всички усилия е нужно да отидат в шампионата. Важното е да не се окаже, че гледаме един и същи филм всяка година, макар и с малко по-непредвидим край.

Ако питате мен, всички усилия трябва да се вложат най-вече в изграждането на стадиона. Това е най-важното като приоритети.

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички