С Кабаков начело: Ще свърши ли "зеленият" кошмар за ЦСКА, както започна? (ВИДЕО)


С Кабаков начело: Ще свърши ли "зеленият" кошмар за ЦСКА, както започна? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6690 0

ЦСКА ще опита в събота да прекрати кошмарната си серия от над десетилетие без титла, като победи в директен спор големия си конкурент Лудогорец в Разград и излезе начело във временното класиране. 

Сблъсъкът е с начален час 20:00 и е поверен на определяния за най-добър футболен арбитър в България - Георги Кабаков. По този начин пловдивчанинът получава голямото дерби за 10-ти път в кариерата си. 

Историята на съперничеството с Кабаков начело

Любопитно е да се отбележи, че в рамките на 12 години само през настоящия сезон съдията получава срещата за трети път, след като през изминалите месеци ръководи другите да шампионатни двубоя. Те завършиха с победи за "зелените" - 2:1,1:0. 

До този момент Кабаков е ръководил 7 двубоя на тимовете в първенството и два за Купата на България. И докато в турнирните битки "червените" се поздравяват с две победи, едната след продължения, то в шампионата разградчани имат отчетливо предимство – 4 успеха срещу само 1 за столичния гранд, показва проверка на "Тема Спорт".

 

Болезненото начало

Любопитно е да се отбележи първата среща, която бе поверена на рефера още през изключително драматичния сезон 2011/12. Тогава в последния кръг на надпреварата възпитаниците на Стойчо Младенов се нуждаеха само от точка при визитата си на Лудогорец, но отстъпиха с 0:1. 

По този начин Мирослав Иванов даде началото на 11-годишната хегемония на "орлите", а Кабаков показа по един червен картон на двата тима - директен такъв за Ангел Грънчов в края на първата част, докато Светослав Дяков напусна след втори жълт в 58-мата. 

Големите нападки

Най-несериозно недоволство арбитърът предизвика с отсъжданията си в дербито в полуфиналния реванш за Купата на 14 април 2021 г., когато Любослав Пенев навлиза на терена, за да търси саморазправа, а след мача обявява, че е пратил на УЕФА видео с решенията му.

Вижте какви сериозни мерки взе Лудогорец за дербито с ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички