С дебютни 2 гола: Естрада матира Локомотив София и подгря ЦСКА за Локомотив Пловдив (ВИДЕО)


С дебютни 2 гола: Естрада матира Локомотив София и подгря ЦСКА за Локомотив Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6789 0

 ЦСКА надви безапелационно Локомотив София с 2:0 в двубой от междинния 11-ти кръг на Първа лига. "Армейците" бяха почти безупречни срещу столичните "железничари" и заслужено грабнаха трите точки.

С два дебютни гола "блесна" едно от новите попълнения на 31-кратните шампиони Майкъл Естрада. Еквадорският нападател откри резултата в 40-тата минута, а 5 по-късно удвои преднината на домакините.

Така "червените" сложиха край на негативната си серия от 7 срещи без успех срещу този съперник. Последният такъв до този момент за родния гранд бе през 2015-а година.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро се изкачиха до 4-ото място в класирането с актив от 21 точки. "Червено-черните" от своя страна останаха 14-и с 9 пункта на сметката си.

В следващия кръг 31-кратните шампиони гостуват на първенеца във временното класиране Локомотив Пловдив. Двубоят е насрочен за понеделник (02.10) от 20:00 часа. На столичните "железничари" от своя страна предстои домакинство на втория Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Армейците" започнаха силно първите минути на мача. Още в 3-тата минута техен футболист бе съборен в наказателното поле, но без реакция от главния съдия Кристиян Колев. 

В 6-ата минута, след многоходово разиграване, Тобиас Хайнц първи застраши вратата на противника. Неговият шут премина на сантиметри от страничния стълб.

Лоша комуникация между Густаво Бусато и Мено Кох можеше да донесе проблеми на "червените". В 18-ата минута стражът излезе, за да посрещне топка. Той продължи по въздух към бранителя, но неособено добре. Това даде шанс на Франса да отнеме топката, но нидерландецът се справи.

Последва мигновена контраатака. Хайнц напредна отляво, доставяйки прострелна топка към Майкъл Естрада. Противников бранител обаче съумя да изчисти.

Много мощен изстрел на Дюкенс Назон от около 25 метра затрудни значително Любенов. Стражът боксира, а коженото кълбо се отклони в крака, а после и в ръката на Бруно Франко. Съдийски сигнал липсваше.

Прекрасна комбинация между Назон и Марселино Кареасо принуди Франко да фаулира полузащитника. Той получи жълт картон, а "червените" шанс да изпълнят пряк свободен удар на границата на пеналтерията. Майкъл Естрада изпълни много мощно и точно, но Любенов пак спаси.

В 27-ата минута Естрада се сдоби с топка в крака пред противниковата пеналтерия. Той навърза няколко играчи на Локо София и продължи към Хайнц, който преодоля Любенов, и стреля, но топката бе изчистена току пред голлинията. 

ГОООЛ! Майкъл Естрада откри головата си сметка на стадион "Българска армия" в 40-тата минута! Едно от новите попълнения на "армейците" се възползва след суматоха в наказателното поле на столичните "железничари". Той остана очи в очи с Любенов и не сгреши. 1:0

ГОООЛ! По-малко от 5 минути, след като еквадорският централен нападател отбеляза дебютното си попадение, последва и ново такова от него. Таранът по хубав начин се измъкна от противниковата защита, показа страхотна скорост и хладнокръвие и удвои преднината на 31-кратните шампиони. 2:0

ВИДЕО ОТ ГОЛОВЕТЕ НА МАЙКЪЛ ЕСТРАДА

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута на вторите 45 Дюкенс Назон принуди Любенов да демонстрира рефлекса си. Стражът се разтегна максимално, за да избие в корнер. 

При последвалото центриране Джонатан Линдсет шутира опасно, но ударът бе избит в нов корнер. Хайнц получи късо и също тества мерника си, но стражът отрази.

В 49-ата минута Майкъл Естрада можеше да осъществи своя хеттрик. Таранът получи хубаво центриране в пеналтерията. Той овладя безупречно и също толкова добре финтира Диас, за да отправи шут, който Любенов спаси "блестящо".

"Армейците" продължиха с набезите си посока вратата на Локомотив София, но с една идея по-свободна игра. Това от своя страна даде шанс на гостите да погледнат към вратата на Густаво Бусато, но до положение пред нея така и не се стигаше.

Ново страхотно спасяване на Любенов опази вратата му от трети гол. Амос Юга се извиси над всички при центриране от корнер и стреля мощно с глава, но стражът отрази.

Сякаш от нищото столичните "железничари" можеха да се върнат в мача. Карлос Франса се озова очи в очи с Бусато след центриране отдясно. Бразилският страж съумя да спаси от непосредствена близост. (69')

* В исторически план ЦСКА има 71 срещу 33 победи във всички турнири срещу този опонент. 45 от двубоите завършват наравно при голова разлика 249:154.

Амос Юга изведе по много добър начин Естрада с пас с външен фалц в 75-ата минута. Еквадорецът стреля с първото си докосване, но топката профуча над напречната греда.

*Кариерите на общо трима от състава на гостите са преминали през "Българска армия". Това са Галин Минков, Красимир Станоев и Калоян Кръстев.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Петров, Кох, Шакич, Юга, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Естрада, Назон

*Прави впечатление, че за първи път като титуляр за ЦСКА започва Шакич. Естрада пък попада сред 11-те за втори път, откакто е при "армейците".

Локомотив София: Любенов, Димов, Фрранко, Диас, Найденов, Ками, Милошев, Станоев, Траоре, Митков, Франса

ПРЕДИ МАЧА

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро успяха да си върнат увереността. "Червените" са непобедени в последните си пет мача (4 успеха, 1 равенство) и се намират в невероятна форма, особено водещите им атакуващи играчи Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц. ЦСКА се намира на четвъртата позиция с актив от 18 пункта.

От другата страна, нещата не стоят толкова добре за Локо София. "Железничарите" са с едва 3 победи и цели 7 поражения. Момчетата на Данило Дончич се намират на 13-ата позиция в класирането с 9 пункта и 4 загубени срещи в последните си 5 сблъсъка.

През изминалата кампания двата столични отбора не успяха да се победят. Срещата в Надежда завърши при резултат 1:1, а няколко месеца по-късно, този път на "Българска Армия", съперниците не успяха да си отбележат гол, поделяйки точките при 0:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички