Руснаци са провокирали ексцесиите в Пловдив, ЦСКА обвини домакините и полицията


Руснаци са провокирали ексцесиите в Пловдив, ЦСКА обвини домакините и полицията
Снимка: БГНЕС

2630 0

Неприятните сцени на "Лаута" по време на срещата между ЦСКА и Локомотив в Пловдив са били провокирани от двама руски граждани,  разкри комисар Атанас Илков. Двубоят бе прекъснат за близо 20 минути, след като фенове на двата тима слязоха на пистата и започнаха масов бой. 

"Задържаните привърженици към този момент са десет – 6 от Локомотив Пловдив и четирима от ЦСКА. "Фенове на Локомотив Пловдив излизат на пистата и с провокативните си действия създават ситуация, при която феновете на ЦСКА също слизат на терена и се получава една изключително неприятна ситуация, при която ръководството на охраната и делегата на БФС са поискали съдействие от колегите, които са реагирали много бързо и адекватно и са овладели ситуацията и не се стигна до по-сериозни последици и ексцесии.

Двамата от Локо Пловдив, които са провокирали събитията, това са руски граждани, които са привърженици на Локомотив. Те са задържани и ще бъдат взети всички строги санкции спрямо тя, коментира комисар Илков.

Междувременно и на сайта на ЦСКА публикуваха обяснение за случката, в което се обвиняват феновете на домакините за провокация:

Първоначално на пистата необезпокоявани се появиха няколко фенове от сектор "А", които по непотвърдена информация са част от агитката на Спартак Москва. Има данни, че те са допуснати на пистата на стадиона с помощта на тарторите на агитката на пловдивския тим.

Те тръгнаха към сектора за гости и провокираха нашите привърженици с различни скандирания. Отново подчертаваме - необезпокоявани.

В този момент привържениците на ЦСКА влязоха на пистата на стадиона, а когато видяха това, феновете от агитката на домакините също преодоляха оградите и се стигна до саморазправа между запалянковците на двата тима.

Домакинските привърженици бяха организирани да нахлуят на пистата. От началото на мача те започнаха да се подреждат на мястото, от което след това колективно преминаха загражденията.

Реакцията на органите на реда закъсня. Преди да се намеси полицията, феновете се биха на пистата, в резултат на което има пострадали и задържани привърженици.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички