"Работи над това": Бивш знаменит треньор на ЦСКА похвали, но и предупреди Саша Илич


"Работи над това": Бивш знаменит треньор на ЦСКА похвали, но и предупреди Саша Илич
Снимка: БГНЕС

3889 0

Знаменитият бивш треньор на ЦСКА - Георги Василев, сподели впечатленията си от работата на Саша Илич в клуба през изминалия сезон. 

Последният до момента треньор, извел "армейците" до златен дубъл (през 1997-а година), похвали сериозно специалиста за работата му до момента на "Българска армия". Той отдели специално внимание на ролята на сърбина в съблекалнята, на която до голяма степен отдаде възхода в представянето на тима.

Ключът към успеха

"Илич имаше голямо предимство, че с кариерата си на футболист, която не всеки постига, с името си, с авторитета си, успя да спечели футболистите на своя страна. В ЦСКА виждаме страхотен колектив, какъвто сякаш липсваше в последните години. И това беше едно от основните оръжия на тима през сезона, което им помогна и да са в борбата за шампионската титла до самия край", заяви Гочето пред "Тема Спорт".

Той продължи с добрите думи за "червения" наставник, отличавайки съсредоточеността и ефективността му в критични през кампанията моменти. Василев обаче отправи и предупреждение към Илич.

"Работи над това"!

"От играчи със спорни качества и в лошо психическо състояние след тежкия сезон преди година успя да сглоби отбор. Илич правеше корекции след всеки колеблив резултат и не позволи "червените" нито веднъж да изпаднат в лоша серия. Непостоянството в състава го караше да ротира много често, като в повечето случаи се справи успешно с тази задача. Трябва да работиш върху контролирането на нервите си, защото някои реакции му донесоха наказания, а и не влияят добре на футболистите на терена.

Но цялостните впечатления от работата на Илич са много добри и сега ще видим дали ще успее да надгради. Той сам вдигна очакванията към себе си и ще трябва да ги покрие", завърши Георги Василев.

Саша Илич и възпитаниците му определено има над какво да размишляват, след като научиха първия си съперник в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички