Специално за SportLive от Африка: "В ЦСКА идва следващият Патрис Евра, уменията му са несравними“ (ВИДЕО + ГРАФИКА)


Специално за SportLive от Африка: "В ЦСКА идва следващият Патрис Евра, уменията му са несравними“ (ВИДЕО + ГРАФИКА)
Снимка: cska.bg, БГНЕС / колаж Actualno.com

10826 0

ЦСКА вече започна подготовката си за следващия сезон, но изненадващо единственото ново попълнение сред "червените" е опитният български страж Марин Орлинов. Това не отговаря на очакванията за мощна селекция и атака на всички фронтове през идната кампания, след като останаха "капо" във всички турнири наскоро.

Вторият нов на "Армията"?

В сряда африканският журналист Фодай Мане "разбуни духовете", след като сподели чрез социалните мрежи, че габонският младежки национал Сейни Санянг съвсем скоро ще акостира в един от топ клубовете на България.

20-годишният ляв бек от Гамбия моментално бе свързан с "червените", след като преди няколко седмици в медийното пространство се появиха информации, че на "Армията" са харесали участник от Световното първенство до 20 години, провело се наскоро в Аржентина. 

Информацията в публичното пространство за Санянг е оскъдна и до голяма степен се ограничава до силните му изяви с националната фланелка, докато на клубно ниво се подвизава за гамбийския Хоукс.

Тимът се провали през настоящия сезон със своите 31 точки от 29 двубоя и логично остана в зоната на изпадащите. Само преди година обаче Хоукс триумфира в елита с 8 точки пред най-близкия си преследвач Реал Банджул, а за големия успех ключова роля има самият Сейни Санянг – свързван с ЦСКА.

Video edited on Kapwing

Преки наблюдения върху таланта

За големия успех на бранителя разказа Фодай Мане – габонският журналист, който разкри пред футболната общественост, че се пече трансферът на Санянг в България.

Репортерът коментира ексклузивно пред SportLive.bg качествата на африканския талант, който ще е поредният от габонския национален отбор, акостирал в Европа. Мане е изумен от качествата на сънародника си и бе категоричен, че по всяка вероятност трансферът ще бъде анонсиран преди края на тази седмица, но реши да запази в тайна новият отбор на Санянг:

"Знам, че той ще продължи кариерата си в български клуб, а сделката съвсем скоро ще бъде финализирана. Към момента не мога да разкрия новия му отбор, но той ще бъде представен до края на седмицата“.

Габонският журналист не се посвени да отправи сериозни очаквания към кариерата на 20-годишния бек, който бе сравнен с една от суперзвездите на Франция от близкото минало:

"Санянг е голям талант на своята позиция. За мен той е следващият Патрис Евра. Разполага със защитните умения, съчетани с атакуващ манталитет, които са несравними. Любопитното е, че той инициира атаките толкова, колкото и участва в отбрана“, отчита Мане като една от силните черти на сънародника си.

Страхотното желание в нападение и отличната статистика

Това твърдение бива потвърдено и от личната графика на движение по терена на Санянг от участието му във втория кръг от Купата на африканските нации. В началото на годината той изигра пълни 90 минути при визитата на Замбия, спечелена с 2:0 от връстниците му.

Video edited on Kapwing

След силното му представяне в двубоя от груповата фаза редица анализатори взимат под предвид енергията, с която Санянг разполага. Според тях той успява да поведе нападението по фланга и постепенно да се завърне на позицията си, докато възстановява силите си.

Друга силна черта от неговата офанзивна игра са точните центрирания, които успява да отправи от движение, а 20-годишният талант не се притеснява да пробива и с топка в крака. 

„Санянг е постоянен играч, който играе зряло на терена. Той беше един от големите таланти, помогнали на Гамбия по пътя към Световното първенство със своя опит в играта“, уточнява Мане пред SportLive.bg.

Бъдещето на играча и нуждата в ЦСКА

Въпрос на броени часове или дни е да стане ясно къде ще акостира африканският талант, който според думите на сънародниците си разполага със страхотни качества, потвърдени и от статистиките. Неслучайно Санянг попада сред младоците, създали най-много шансове на Мондиала – 10, с които заема петото място в импровизираната класация. 

Той изглежда, че до голяма степен отговаря и на изискванията за бек на "Армията. През пролетта отново имаше срещи, в които "червените" опитваха да изсипват опасно топката в наказателното поле на съперника, но в най-важните моменти това не даваше резултат.

Пред ЦСКА обаче не центриранията, а липсата на ляв бек е най-големият проблем. Скаутите от "Борисовата градина" отново са изправени пред задачата да намерят подходящ играч за фланга. Заместникът на напусналия преди година Брадли Мазику – Брадли де Нойер, се контузи тежко в началото на плейофите и моментално отпадна от плановете на Саша Илич. Той ще отсъства поне до есента.

АВТОР: КРИСТИАН ГЪРЕВ 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички