Посочиха датата, на която ще се реши бъдещето на Георги Йомов от ЦСКА


Посочиха датата, на която ще се реши бъдещето на Георги Йомов от ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4877 0

Спортният арбитражен съд в Лозана, Швейцария реши да насрочи делото на Георги Йомов срещу УЕФА за 28 юни 2023 година, съобщават от "Sportal.bg".

Футболистът на ЦСКА отнесе 4-годишна забрана да участва в официални състезания заради употреба на допинг, а чрез обжалването в КАС се надява тя да бъде отменена или поне намалена.

Припомняме, че офанзивният футболист даде положителна проба за наличие на веществото дехидрохлорметилтестостерон след мача срещу Македония ГП, който бе в първия предварителен кръг в Лигата на конференциите на 28 юли миналата година. Наказанието от 4 години пък бе наложено по-рано през месец март.

"Днес УЕФА излезе с решение да спре спортните права на Георги Йомов за период от 4 години. Наказанието се счита за влязло в сила от 25.08.2022 г. През последните 7 месеца клубът и нашите международни адвокати бяха неотлъчно до Йомов и положиха всички възможни усилия да помогнат на футболиста санкцията да бъде намалена. Георги Йомов ще обжалва решението пред КАС", написаха от ЦСКА на 15 март тази година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Разкриват съдбата на Дюкенс Назон през юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички