Петър Жеков коментира новия в ЦСКА и каза от какъв футболист се нуждае Саша Илич


Петър Жеков коментира новия в ЦСКА и каза от какъв футболист се нуждае Саша Илич
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

2949 0

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за новото попълнение на Саша Илич - Тобиас Хайнц, който акостира в Борисовата градина с 15 гола в 29 мача за Сарпсборг през 2022 година.

"Щом е бележил толкова много на този студ в Норвегия, значи със сигурност ще успее и в България. Тук са много по-добри условията. Нали преди една година пътувах с ЦСКА за гостуването на Бодьо/Глимт. Умряхме от студ. Слънцето се появи за един час и веднага залезе. Не бях виждал такова нещо преди. В 14:00 часа на обяд вече беше нощ. Чудех се да лягам да спя ли, на мач ли да ходя (смее се)", заяви носителят на "Златна обувка" за 1969 г. и допълни:

"И играхме на един странен изкуствен терен. Такъв нямаме в България. Топката не се движи нормално на него. И в такива условия този Хайнц е вкарал 15 гола! Няма шанс да не вкара поне толкова и тук. А и виждаме как се развиват скандинавските отбори. Та Бодьо победи Рома с 6:0. Норвежкото първенство е по-силно от българското. И Линдсет, когото взеха през лятото, неслучайно толкова бързо стана твърд титуляр".

Относно шансовете на ЦСКА да спечели Първа лига през сезон 2022/23, Жеков заяви, че това ще е трудна задача, а на Саша Илич му трябва изявен голмайстор: "Ще е много трудно, но харесвам работата на Саша Илич и вярвам, че може да ни направи шампиони. Но мисля, че му е нужен още един изявен голмайстор. Таран. Хайнц е по-разчупен и той също ще свърши много работа. Но ни трябва човек в наказателното поле, който може с едно движение да ни реши мача. А и да отвлича вниманието на защитниците. Сега заминават за Турция и е много важно да се опазят от травми. Ако всички са здрави имаме шансове за титлата. Ако ни се контузят един-двама от основните футболисти обаче приключваме. Затова се нуждаем и от късмет", констатира Петър Жеков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Той ли е №1 на „Армията“? Разкриха заплатата на Хайнц в ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички