Паун и компания наказаха ужасяващи грешки на ЦСКА: Греди оставиха "червените" с някакви шансове със Сепси в Лигата на конференциите (ВИДЕО)


Паун и компания наказаха ужасяващи грешки на ЦСКА: Греди оставиха "червените" с някакви шансове със Сепси в Лигата на конференциите (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10683 0

ЦСКА започна по кошмарен начин участието си в Европа през този сезон. "Армейците" загубиха с 0:2 от Сепси на стадион "Българска армия" и по този начин задачата им за реванша след седмица в Румъния (03.07) стана изключително сложна.

Футболистите на Саша Илич далеч не убедиха с представянето си в трети пореден мач след старта на сезона. В този двубой от Лигата на конференциите обаче грешките на "червените" бяха още повече и твърде груби, за да бъдат простени. След няколко "червени флага" гостите се възползваха.

Първо в 68-ата минута Кох се размина с топката и след това загуби ориентация, а играчите на Сепси отнеха топката и бяха с числено преимущество в наказателното поле. Там Бусато разочарова съперник, излязъл срещу него, но впоследствие изпусна топката. Тя се озова в Паун, който я прати в опразнената врата.

Десет минути преди края на редовното време самият Бусато бе големият виновник. Той излезе далеч извън наказателното си поле и позволи на Варга да му вземе топката от краката. Последва мигновен изстрел извън наказателното поле към опразнената врата, а там нямаше кой да спре летежа ѝ.

Успехът за румънците можеше да бъде още по-изразителен, след като към края на редовното време на два пъти техни удари се спряха в гредите - първо в напречната след далечен изстрел, а след това и в страничния стълб след изпълнение с глава от последвалия корнер.

Това е първа победа за Сепси през този сезон с повече от един гол разлика. До момента румънците имаха две победи и едно равенство, като и двата успеха бяха минимални с по 1:0. Задачата за ЦСКА е още по-трудна предвид факта, че Сепси все още не е инкасирал попадение през кампанията. В същото време "армейците" получиха първи такива в мрежата си.

Мачът на ЦСКА с Етър от следващия кръг бе отложен и "армейците" няма да имат друг двубой до реванша. Сепси пък гостува на Динамо Букурещ в понеделник (31.07), преди да се насочи у дома към реванша с "червените".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди Кордоба и Вион не се разбраха около собственото си наказателно поле и гостите организираха атака, която имаше предпоставки да се развие опасно, но в крайна сметка завърши с безобидно и слабо центриране в аут.

След 5 минути игра Фаетон хитро си спечели нарушение малко пред дъгата на наказателното поле. Зад топката застана Тобиас Хайнц, който стреля в стената, а след това при добавката ударът му бе много неточен в аут.

Веднага след това от аут вратарят на гостите опасно намери свой съотборник зад "червената" отбрана, но играчите на Илич възстановиха бързо позиции и неутрализираха опасността, след като играчът на Сепси нямаше и подкрепа.

В следващите минути бе спокойно на терена, като домакините задържаха топката повече и се отличиха с някои по-технични отигравания, които обаче дойдоха далеч от противниковата врата. Сепси пък на няколко пъти показа по-директен стил на игра с изпратени дълги топки напред, с които снажните бранители на ЦСКА се справяха до момента.

След четвърт час игра "червените" осъществиха добра комбинация и Фаетон стреля отдалеч, но ударът му бе много слаб и нямаше как да затрудни Никзули. Минута след това Кордоба изпита  проблеми в отбрана и се откри шанс за извеждащо подаване в наказателното поле, но Махмутович се намеси решително и дори спечели аут за тима си.

В 20-ата минута Вион намери Хайнц в наказателното поле с отлично подаване, а норвежецът стреля от въздуха, но ударът му бе блокиран. След последвалия ъглов удар не се стигна до нищо по-опасно.

В 26-ата минута Исник Алими се превърна в първия играч, който получи жълт картон. Той препъна Кареасо при изграждането на "червена" атака, като нарушенията се и понатрупаха, което бе още една причина за официалното предупреждение.

От последвалото центриране на Хайнц от пряк свободен удар Кох бе намерен и той свали към Линдсет, но вторият не успя да насочи добре удара си с глава и той мина покрай страничния стълб.

Веднага след това Сепси организира много опасна атака и се стигна до подаване по земя в наказателното поле. Няколко играчи в "червено" се разминаха, но за щастие на българския тим, никой от румънците не засече топката и тя остана в ръцете на Бусато след лек контакт от Кох.

Гостите организираха още една, дори по-опасна атака, в следващите секунди. Извеждащо подаване, при което нямаше засада, опасен пробив в наказателното поле на Матей, който на метри от Бусато се забави и опита комбинация, която бе блокирана от отбраната на домакините. Последва и много неточен удар от близка дистанция.

В 33-тата минута ЦСКА получи пореден шанс за опасно центриране от пряк свободен удар. Този път Тибо Вион застана зад топката се нае да центрира, но противниковата отбрана се справи.

Минута след това топката се отби в ръката на Турицов и гостите от своя страна получиха шанс за центриране от още по-опасна позиция - на границата на наказателното поле встрани от вратата. След подаването се стигна до удар с глава, но той излезе в аут.

В 41-вата минута Щефанеску бе изведен очи в очи с Бусато, макар и встрани от вратата. Бразилският страж излезе навреме да скъси дистанцията и отрази удара. Последва центриране и ножичен удар през човек при полуопразнена врата, но Шафранко не се справи с трудното изпълнение и бе безкрайно неточен.

В последните секунди от редовното време на първата част Назон и Фаетон създадоха напрежение пред противниковата врата, но бяха затворени в наказателното поле. Фаетон почти не се измъкна за изключитлено изгодна позиция, но бе блокиран, а място за удар така и не се откри.

Във втората минута от добавеното време Сепси се оказа с числено преимущество през наказателното поле на "червените" (5 срещу 3), но комбинацията не бе докрай прецизна и ситуацията завърши с топка в ръцете на Бусато. Той опита да постави старта на опасна атака за "армейците", но Вион не овладя добре.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след началото на втората част Тибо Вион стана първият играч на домаините с жълт картон. Той влезе опасно в краката на опонент и макар да не го закачи, главният съдия прецени, че агресията е била прекомерна и го декорира в "жълто".

Малко след това пък топката бе рисковано върната към Бусато, който си поигра с "огъня" и дори позволи на съперников играч да застане между него и топката, но в крайна смета футболистът на Сепси падна на земята и бразилският страж овладя отново топката.

В 48-ата минута Хайнц опита подаване около противниковото наказателно поле, а топката срещна ръката на Йон, но главният рефер не прецени, че това е заслужавало санкция (извън наказателното поле) и играта продължи.

Пет минути след това Фаетон за пореден път се изяви отлично при пресиращите действия и показа огромно желание. Той отне топката дълбоко в противниковата половина и комбинира с Линдсет, който бе на отлична позиция за изстрел, но опитът му мина много над вратата.

В 59-ата минута ЦСКА създаде най-чистата си ситуация за гол. Турицов размени двойно подаване с Назон, след което се стигна до разбъркване пред наказатеното поле на Сепси. Всичко завърши с удар на Турицов с по-слабия му ляв крак, а след рикошет топката мина встрани от вратата. След последвалия корнер се стигна до изчистване и нов ъглов удар, но и след него не се стигна до нещо по-опасно.

Секунди след това Тибо Вион неутрализира съперник в наказателното поле при много опасна ситуация с отличен шпагат.

В 64-тата минута Линдсет игра с ръка на около 25 метра от вратата и съдията отсъди пряк свободен удар. Щефанеску стреля, но много неточно над вратата.

68' - 0:1! Мено Кох допусна много груба грешка, като се размина с топката, а след това загуби ориентация и Сепси се оказа с числено преимущество в наказателното поле на ЦСКА. Бусато на първо време отрази първия удар сам срещу противников играч, но след това топката се озова в Паун, който я прати в опразнената врата.

80' - 0:2! Поредна ужасяваща грешка на "армейците", този път Бусаот излезе неразчетено, Варга му отне топката и я прати в опразнената врата с удар извън наказателното поле.

В 88-ата минута Дамасчан стреля отдалеч, а след рикошет топката се отби в напречната греда. След корнера Бранислав нацели топката с глава и тя отново се отби в гредата, този път в страничния стълб.

Секунди след това се стигна и до струпване на играчи  и нерви след отсъдено нарушение. Фаетон влезе в конфликт с вратаря. Нарушението бе спорно и съдията спря опасна атака.

В добавеното време Естрада бе намерен от пряк свободен удар и игра с глава, а топката мина с малко покрай страничния стълб.

ПРЕДИ ЦСКА - СЕПСИ В ЕВРОПА

Двата отбора имат идентични резултати в последно време, които показват доста подобни силни черти, но и пропуски. Сепси е изиграл три мача от новия сезон, като има 2 гола в тях и не е инкасирал нито 1 (но и не е вкарвал повече от веднъж).

От другата страна ЦСКА е с два официални мача за кампанията и също няма нито едно попадение, което да е допуснал от съперников тим. Едновременно с това обаче е реализирал само един гол във въпросните срещи.

Феновете на Сепси се вълнуват от Габриел Дебелюх. 26-годишният нападател бе привлечен преди по-малко от месец, като любопитното е, че той вече се е изправял срещу ЦСКА в Европа. Това се случи през 2020 година в груповата фаза на Лига Европа с екипа на ЧФР Клуж. Тогава той не се разписа, но във въпросните срещи неговият отбор взе победа и равенство.

Саша Илич пък няма да може да разчита на едно от новите попълнения в лицето на Данило Асприля. Бившият футболист на Литекс е наказан за срещата и ще може да бъде използван в реванша. В същото време обаче в отбора се завърна Дюкенс Назон след по-дълга получена почивка. Новите попълнения на "червените" също са на линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички