Паро Никодимов: Това е моментът! Ако не бием Лудогорец, ще си останем с мечти за титлата


Паро Никодимов: Това е моментът! Ако не бием Лудогорец, ще си останем с мечти за титлата
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2542 0

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели очакванията си за предстоящото дерби от 13-и кръг на Първа лига, съпоставящо "армейците" и Лудогорец.

Пред "Мач Телеграф" специалистът заяви, че моментът за "червените" е сега и изпуснат ли го, ще мечтаят за титлата. Той сподели, че не вижда нужното качество в редиците на 31-кратния шампион и разкри рецептата за победа над разградчани.

"Ако не победим, ще си останем с мечтите за титлата и толкова. В преките мачове, ако загубиш, все едно изпускаш не три, а цели шест точки. Защото ще дръпнат повече в класирането. Сега е моментът да натиснеш газта и да успееш да победиш, защото те имат ангажименти в Европа. Мисля, че ще им се отрази това, че играят през три дни. Дълго време сме играли така в ЦСКА и знаем какво е. Откога го чакаме този момент. Но ако играят, както в последния мач, няма да е много сигурно дали ще вземем нещо", категоричен беше Никодимов, давайки под внимание последната победа на тима над Пирин с 2:1, в която обаче, "червените" не показаха красива игра и настоятелност.

"Срещу Пирин винаги сме играли трудно. Те искат да се покажат и играха много по-свежо от ЦСКА. В защитата допуснахме лек гол. В отбора липсва качество. Не се подсигуряват и всеки като че ли играе сам за себе си. Не ми харесва така, играят мудно и няма бързи преходи. Орел, рак и щука беше отбраната на отбора. В средата на терена съм ги отписал вече. Само Линдсет е по-пъргав. От толкова години да не можем да станем първи е недопустимо за клуб като ЦСКА", допълни още той, показвайки начина, по който възпитаниците на Саша Илич, могат да се справят с "орлите".

"За мен това е нормално. Независимо от противника, срещу който се изправяш, трябва да си на ниво през цялото време. От първия съдийски сигнал до последната секунда. Срещу Лудогорец рецептата за победа е да играеш силно и безпогрешно. Трябва да се бориш и да си дисциплиниран тактически, за да покажеш най-доброто от себе си. Хората виждат кой се раздава и кой не.

Тези футболисти трябва да се доказват. Трябва да покажат, че заслужават да са част от ЦСКА. Нямам нищо против високите възнаграджения, но трябва да си ги заслужиш с игра. Да се прикриваш на терена между другите и да взимаш хубави пари не е честно", завърши Паро.

Ето защо според бившия треньор на "армейците" Сашо Станков отборът не намира най-добрата си форма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички