Петър Жеков: Футболистите използват ЦСКА, не виждам победа в Разград


Петър Жеков: Футболистите използват ЦСКА, не виждам победа в Разград
Снимка: LAP.BG

2696 0

Легендата на ЦСКА - Петър Жеков, сподели вижданията си от показаното от "армейците" до момента през сезона. Пред "Тема Спорт" великият голмайстор разкри, че не е оптимист за дербито срещу Лудогорец.

"Вълшебния стрелец" коментира и победата на "червените" над Пирин с 2:1, която дойде след не особено красива игра. Според него, "орлетата" са изпуснали да вземат поне точка от двубоя.

"Представихме се много, много слабо. Въпреки че победихме, не играхме абсолютно нищо. Пирин ни изпусна. Движихме се като баби из игрището. Добре, че поне бихме. Но това е единственото хубаво от този мач", заяви Жеков, разкривайки причините за слабото представяне на тима от "Българска армия".

"Виждате, в Пирин са само българи и играят като ракети. Хвърчат наляво-надясно, тичат, скачат. А нашите футболисти се разхождат. Чета по медиите, че много пари дава клубът за заплати. Значи играчите трябва да са доволни и да мислят само за футбол. Треньорът пък обяснява, че са тренирали добре. Обаче и той не знаел причината за слабото представяне. Аз не знам кой ги избира. Кой го докара него, кой ги взе тези играчи. За мен те не са учени. Поиграли са добре някъде и ние ги привличаме за без пари.

И тук им даваме много пари и ги чакаме да побеждават. А те нищо не играят. Използват ЦСКА само, за да се учат. И когато някой се понаучи, веднага го продаваме. Имахме някои сполучливи попадения и ако тях ги бяхме задържали заедно за няколко години, с гаранция вече щяхме да сме станали шампиони.

Макар че всички са против нас. И тези от Разград, и от Левски, и шефовете им, и от БФС… Сега на Левски им бяха забранили да имат публика за един мач, Мъри се оплака, почна да плаче пред медиите, и веднага им махнаха наказанието. Как става това? Нали има закони. На БФС каква му е функцията? Да вземат да го закрият направо. Аз, ако съм министър на спорта, ще ги махна точно за 24 часа. Един няма да е останал. Само чистачките", категоричен беше бившият нападател, след което сподели и очакванията си за предстоящото дерби на "армейците" с Лудогорец.

"Не виждам как може да победим в Разград с тази игра. Виждате, отборът на Любо Пенев играе страхотно. С жар, със сърце, борят се. И постигат успехи. Кой е очаквал, че те ще са на върха в класирането след 12 мача. Но затова се иска дупце. А не като нашите, да се разхождат на игрището. Сигурно аз, ако тръгна да тичам, ще надбягам някои от настоящите футболисти на ЦСКА. Не съм оптимист за мача в Разград", завърши Петър Жеков.

Ето как коментира трудния успех над Пирин и треньорът на "армейците" Саша Илич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички