Пардю: ЦСКА "чука на вратата" за златото, миналата година бяхме в сходна позиция


Пардю: ЦСКА "чука на вратата" за златото, миналата година бяхме в сходна позиция
Снимка: Официален сайт на ЦСКА-София

1500 0

Бившият треньор на ЦСКА - Алън Пардю, който зае длъжността през април миналата година за кратко, коментира миналото си на "Армията" и сподели вижданията си около родния гранд към днешна дата.

Британският специалист първоначално започна работа в ЦСКА през ноември, 2020-а година, когато бе нает като технически директор, а после бе обявен за "съветник на акционерите по футболните въпроси".

Сега той е наставник на гръцкия Арис, който в сряда се класира за 1/4-финалите за Купата на Гърция, след като последователно се наложи над Левадиакос с 2:1 и 1:0. Именно след втория двубой англичанинът коментира пред "Тема Спорт" ЦСКА.

"Естествено, че следя какво се случва с ЦСКА. Прекарах две чудесни години в клуба. В момента отборът има страхотна възможност да стане шампион. Когато бях там, това беше единствената ни цел, към която постоянно се стремяхме. Сега тимът е в доста по-добра позиция спрямо когато и да е било от моя престой на „Българска армия“.

ЦСКА е първи и това е страхотна основа за начало на пролетния полусезон. Разбира се, винаги е трудно, когато имаш конкурент като Лудогорец, спечелил първенството в последните 11 години. Но ЦСКА бавно и сигурно „чука на вратата“ на Лудогорец и върви към златните медали.

Миналата зима бяхме на сходна позиция и се надявам този път всички в клуба да свършат по-добра работа и да не се допуска спад в представянето през втората половина на сезона", започна Пардю.

Опитният специалист разкри и дали е имало вариант да продължи работата си на наставник след края на миналия сезон, когато той напусна клуба след расистки скандал при домакинството на "червените" на Ботев Пловдив:

"Не, защото мисля, че това беше правилното време за мен да напусна клуба и да потърся ново предизвикателство. Но отново повтарям, това не значи, че не съм се наслаждавал на престоя си в ЦСКА. Харесвах отбора, харесвах хората там и в частност Дани Ганчев. Надявам се и пожелавам на футболистите и целия спортно-технически щаб да стигнат до шампионската титла и така да зарадват Дани".

Пардю не пропусна да оцени и работата на своя наследник на "Армията" - Саша Илич, който е с много по-крехък опит, сравнение с този на англичанина:

"Той върши наистина чудесна работа в тима. Много съм щастлив за него и се надявам да продължи да се развива".

Вижте кой футболист на ЦСКА напусна "Армията" посока Хебър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички