Густаво Бусато: Показахме, че ЦСКА е отбор, който е победител и се бори за своето


Густаво Бусато: Показахме, че ЦСКА е отбор, който е победител и се бори за своето
Снимка: Cska.bg

1737 0

Вратарят на родния гранд ЦСКА - Густаво Бусато, даде интервю за медията "Дарик", в което говори за изминалата година, какво ще донесе 2023-а, както и за сблъсъците на "червените" с Левски и Лудогорец.

"За мен, от професионална гледна точка, годината беше една от най-добрите ми в ЦСКА. Очаквам 2023 да бъде още по-силна. Надявам се да запазим представянето от 2022 година. Надявам се да продължим да бъдем на топ позицията, което е и нашата цел", каза Бусато.

Стражът говори за първото място в шампионата

"За първи път сме лидери на полусезона. Знаем, че последните 10-12 години Лудогорец винаги е печелил. Не трябва да правим компромиси през втората част от шампионата, за да постигнем това, което искаме. Нашата цел е да станем шампиони".

Мачовете с Лудогорец и Левски

"Шампионът не е само тези два мача, изиграхме още 16 мача. Да, тези срещи са важни, но всяка среща има своето значение и тежест. В крайна сметка в момента ние сме първи. Срещу Левски не играхме добре, това е истината. Срещу Лудогорец обаче беше друго. Показахме, че сме отбор, който е победител и се бори за своето. В този мач показахме, че сме ЦСКА. Играхме по-добре от тях, имахме повече шансове за гол. За нещастие понякога е така във футбола и не печели по-силният отбор в мача. Сега се събираме да работим заедно, за да сме по-силни в следващите мачове и да побеждаваме. Ние искаме точно това".

Значението на ЦСКА за Бусато

"Аз съм много задължен на ЦСКА. За всичко, което ми даде клубът през тези години. За възможността да играя мачове в европейските турнири, да ставам по-добър играч. Не само по-добър вратар, но смятам, че ставам и по-добър човек като цяло. Чувствам се щастлив тук и се надявам да продължа с ЦСКА", каза още стражът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първите думи на Георги Йомов след скандала с допинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички