"Отплащат се по невероятен начин": Дадоха за пример ас на ЦСКА в родината му


"Отплащат се по невероятен начин": Дадоха за пример ас на ЦСКА в родината му
Снимка: Lap.bg

2799 0

ЦСКА постепенно вдига нивото си и забравя за лошия старт на сезона. "Армейците" са в серия от 8 мача без загуба в Първа лига. Те все още са на 5 точки от върха, но показват сериозен напредък в играта си.

Заслугите за това могат да бъдат отдадени както на играчите, така и на треньора Нестор Ел Маестро, който наложи коренно различен стил в "червените" редици. В Люксембург пък отличават няколко конкретни негови футболисти.  

Енес Махмутович получава сериозни похвали и бива сочен като пример за развитието на спорта в своята родина, която се бори и има всички шансове за участие на Евро 2024 г. Централният бранител бе "изчеткан" от президента на местната футболна федерация Пол Филип.

Какво каза той?

"Предстоят ни три дни, които могат да променят футбола в Люксембург завинаги", започна Филип, цитиран от "Топспорт" и продължи.

"Никога не съм си мислел, че ще стигнем дотук. Да сме толкова близо, но "човешкият материал" сега е по-висок от всякога. Вижте защитата от първия ни мач с Исландия - Антъни Морис от Роял Унион СЖ, Марвин Мартинс от Аустрия (Виена), Енес Махмутович от ЦСКА, Максим Шано от Аячо и Мика Пинто от Витес. Инвестициите, които направихме в юношеския футбол преди години, се отплащат по невероятен начин", допълни още той.

Какво следва?

Пред Люксембург предстоят ключови срещу с Исландия (в петък) и със Словакия (в понеделник). Евентуални 2 успеха биха означавали класиране на финалите.

Съотборник на Махмутович пък е близо до пореден рекорд с червената фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички