Христо Стоичков: ЦСКА беше военен отбор, всеки ден искаха много от мен: победи, победи и победи!


Христо Стоичков: ЦСКА беше военен отбор, всеки ден искаха много от мен: победи, победи и победи!
Снимка: Lap.bg

3313 0

Легендата на българския футбол и на Барселона Христо Стоичков даде обширно интервю пред "Relevo", в което говори както за каталунския тим, така и за ЦСКА. И как се е получил трансфера на "Камп Ноу".

Той е категоричен, че преминаването в Барселона изцяло е променил живота му. "Избрах да отида в Барса. По това време играех в ЦСКА и имаше предложения. Панатинайкос дойде с много пари, за да подпишат с мен, но по това време бяхме много затворена държава и не ни даваха да напуснем. Трябваше да навършим 28 години, за да отидем да играем в Малта, Кипър, Швеция... други страни, с които България имаше споразумение", сподели Стоичков.

Мечтата в Барселона и без право на грешка в ЦСКА

"Когато се появи възможност и знаеш накъде отиваш, за мен беше лесно да избера. Това беше мечта за мен, да бъда в клуб, в който са играли подобни големи играчи. Подписах договора практически една година преди да пристигна в Барселона, но трябваше да изчакам, защото имаше трима чужденци. Изчаках Алоизио да си тръгне"

Относно това какво влияние е оказал Йохан Кройф върху него: "Като човек много. Като играч, много повече, защото първо имах привилегията треньорът да ме обича. А когато един треньор те обича, това означава, че имаш нещо различно. Не знам, просто виждаше нещо в мен. С Йохан всеки ден беше предизвикателство. Но за мен не беше нещо ново.

ЦСКА беше военен отбор, всеки ден искаха много от мен: победи, победи и победи. Една година спечелихме шампионата само с едно поражение и беше скандал в България, защото ЦСКА беше загубил мач. Как беше възможно? Загуба на мач! Ти получаваш наказание. Три дни наказание, една седмица наказание. Не можеш да загубиш!". Той засегна и темата с настоящото състояние на Барселона, като сподели, че не е сигурен доколко Жоан Лапорта ще може да се справи с финансовото състояние на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички