Густаво Бусато напът да се превърне в абсолютен рекордьор за ЦСКА


Густаво Бусато напът да се превърне в абсолютен рекордьор за ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2547 0

Стражът на ЦСКА от 2019 година насам - Густаво Бусато, е напът да постигне пореден емблематичен рекорд с 31-кратните шампиони. Само до този момент той успя да влезе в историята на клуба по 6 параграфа, а много скоро ще го стори по още един. 

Статистиката сочи, че бразилецът е напът да се превърне в легионера с най-много двубои в Първа лига за ЦСКА. До този момент постижението бе дело на емблематичния португалец Тиаго Родригес. И до днес той е №1 в историята със своите 118 срещи. 

Борбата за историята между бразилец и португалец

Сега Бусато разполага със 117 и при положение, че е несменяем титуляр при всички треньори - въпрос на време е да подобри и това постижение. Срещу Левски той се превърна в абсолютен рекордьор по брой двубои за ЦСКА във всички турнири сред чужденците. Сега той ще може да е №1 и конкретно в шампионата, ако играе срещу Пирин и Арда. 

Родригес пък записа най-много двубои в кариерата си за ЦСКА. Той спечели Купата на България през 2021 година и след това напусна след общо 4 години в клуба. В рамките на периода записа 154 двубоя, в които се отчете с 34 гола и 42 асистенции.

Вижте какви цели постави Бусато пред ЦСКА за настоящия сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички