"Eл Маестро си направи изводите, следващите мачове няма да са леки": Екс треньор на ЦСКА с анализ


"Eл Маестро си направи изводите, следващите мачове няма да са леки": Екс треньор на ЦСКА с анализ
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2531 0

Бившият ръководител на ЦСКА - Ангел Червенков, направи анализ на изминалите седмици на "Армията" и представянето на първия отбор. Той сподели очарованието си от работата на Ел Маестро и постигнатите резултати. 

Червенков обаче отчита пред "Тема Спорт", че клубът има още много на къде да надгражда. Той е сигурен, че предстоящите двубои срещу отбори като Пирин, Арда, Етър и Хебър няма да са по-лесни от предходните. 

Мнението на Червенков

"Когато Ел Маестро пое отбора, още залагаше на формация с петима защитници и общо 7 дефанзивни футболисти. Това му беше голямата грешка и явно си е направил нужните изводи, защото сега отборът изглежда много по-добре. Решението да се играе с четирима чисти халфове без изявени крила се оказа чудесно, защото извлича максимума от хората в средата на терена. Да не забравяме, че ЦСКА има и още потенциал. Има хора, които лекуват трайни контузии, други още не са в оптимална форма. Още не можем да искаме максимума от този отбор.

Затова казвам, че ЦСКА трябва да е адаптивен. Защото не всички предстоящи съперници на тима ще играят отворен футбол. Няма да има много свободни пространства, които да бъдат търсени с пасове зад защитата. Така че армейците трябва да се настроят и към тази игра. Срещу сгъстена отбрана, която трябва да бъде преодолявана. Виждаме, че и в световен мащаб големите отбори се затрудняват, когато трябва да пробиват нисък блок, чиято цел е единствено да руши играта и да изчаква контраатаки. Затова и предстоящите уж леки мачове не мисля, че ще са по-лесни от предишните. Към всеки двубой трябва да се подходи с нужната отговорност и нивото да бъде поддържано и повишавано. Това говори за класа. Класата се крие в постоянството", обясни Червенков за изминалите седмици на ЦСКА. 

Вижте предстоящата сложна програма на ЦСКА, с която БФС наказа феновете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички