От СДВР: Единствено БФС може да премести срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948


От СДВР: Единствено БФС може да премести срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948
Снимка: CSKA.BG

1288 0

По всичко личи, мачът между ЦСКА и ЦСКА 1948 все пак ще се състои на малкия стадион в село Бистрица. Информацията, че това ще е така от МВР не отрекоха на специална пресконференция по повода, но излязоха с призив към всички фенове.

Главно действащо лице в нея бе старши комисар Георги Алексиев, който призна, че полицията в посъветвала срещата да се състои на стадион "Васил Левски". Заместник-директорът на СДВР обясни, че капацитетът на съоръжението в селото не е достатъчен и това създава предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Несъответствията

"Отговорността относно опазване на обществения ред е наша, ние ще си свършим работата и ще действаме по закон", заяви той, докато в същото време посочи, че БФС има крайната дума при решаването къде да се състои двубоят.

Неотдавна от централата пък казаха, че това им решение зависи от определянето на степента на риск за въпросното събитие от експерти, какъвто заявиха, че липсва. Това обаче е в пълен разрез със становището на МВР.

Така, единствено футболният съюз застава на страната на ФК ЦСКА 1948. Освен от полицията, молба за преместване на срещата връчиха кметът на кметът на район "Панчарево", кметът на Бистрица и заместник-председателят на ПК по "Обществен ред и сигурност".

Призивът на полицията

Старши комисар Георги Алексиев призова всички привърженици, които нямат закупен билет, да не пристигат в района на стадиона. Не така обаче мислят "червените" запалянковци, които планират да подкрепят своя отбор с цената на всичко.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички