И МВР се намеси с позиция за ЦСКА 1948 - ЦСКА: Имало 2 писма към БФС, насрочи "брифинг на истината"


И МВР се намеси с позиция за ЦСКА 1948 - ЦСКА: Имало 2 писма към БФС, насрочи "брифинг на истината"
Снимка: cska.bg

4716 0

И от МВР пуснаха важно съобщение, което касае дербито между ЦСКА 1948 и ЦСКА. В него се пояснява, че вече са били изпратени две писма към БФС, в които ясно се заема позицията, че такива двубои трябва да се провеждат на съоръжения, които отговарят на регламента за рискови срещи.

Въпреки че от ЦСКА 1948 официално потвърдиха преди часове, че мачът ще си остане на стадион "Витоша" в Бистрица, няколко политически личност се обявиха против това. ЦСКА също изрази недоволство, а феновете му решиха да не посещават срещата там.

Оказва се обаче, че ще има "брифинг на истината", организиран от МВР. Това поставя под въпрос официалните потвърждения от БФС и от ЦСКА 1948 за локацията на срещата.

Какво написаха от МВР на официалния си сайт за ЦСКА 1948 - ЦСКА?

"За 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, която е планирана да се проведе на стадион „Витоша“ в с. Бистрица. След детайлен анализ на факторите - капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите.

Това становище е било представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март. По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП. И в двете писма категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред.

Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, 9 март, като протоколът от срещата на междуведомствената група е подписан с „особено мнение“ от представителите на ГДНП-МВР" - гласи съобщението.

Разпространеното до медиите обръщение пък гласи следното: "Уважаеми колеги,

Очакваме ви на брифинг утре, 10 март, от 9.30 часа пред сградата на СДВР във връзка с повишения интерес и предприетите мерки преди футболната среща между ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА София".

Малко преди това пък важна фигура от СОС се обърна с молба към Фандъкова за ЦСКА 1948 - ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички