ЦСКА отвърна: СДВР, ГДНП, кметът на Бистрица мислят като нас, не разбираме БФС


ЦСКА отвърна: СДВР, ГДНП, кметът на Бистрица мислят като нас, не разбираме БФС
Снимка: cska.bg

3203 0

Поредно съобщение по оста ЦСКА - ЦСКА 1948 - БФС. Този път "армейците" реагираха, след като първо от БФС обявиха, че няма причина мачът да бъде преместен на Националния стадион "Васил Левски", а впоследствие от ЦСКА 1948 потвърдиха, че срещата ще бъде на стадион "Витоша" в Бистрица.

От ЦСКА посочват в съобщението си, че с официални становища и СДВР, и ГДНП споделят тяхното мнение, както и че кметът на Бистрица Самуил Попов също е споделил притесненията си за провеждането на двубоя на "Витоша".

В този смисъл "армейците" посочиха, че не разбират защо от БФС "са твърди в тази поиция". Освен това от клуба недоволстваха от факта, че "по иноваторски начин" от ЦСКА 1948 "не продават билети на фенове, които не познават лично".

Един от доводите за провеждането на мача на "Витоша" бе, че от една страна Лудогорец и Левски са гостували там, а от друга, че първият двубой между ЦСКА и ЦСКА 1948 се състоя на "Българска армия", а не на Националния стадион "Васил Левски".

Ето как отговориха и на това от ЦСКА (публикуваме цялото им съобщение без редакторска намеса):

"Информация относно гостуването ни в неделя

БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се проведе в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, предвид следните фактори:

1. Официалното становище на СДВР и ГДНП е, че двубоят е рисков с опасност от ексцесии. В официално писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се провежда в Бистрица от опасения, че не могат да се гарантират редът и сигурността на посетителите и жителите на района.

2. Кметът на Бистрица – г-н Самуил Попов, с официално писмо, входирано до БФС, също изразява своите притеснения и счита провеждането на мача за „изключително рисковано за обществения ред и сигурност“, а стадиона определя като неподходящ.

Бихме искали да информираме и за следното:

1. Представител на БФС на вчерашната официална среща между ЦСКА, клуба домакин и полицията не присъства, което намираме за крайно безотговорно.

2. Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше „запазване на спортния феърплей“. Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с „Левски“ и „Лудогорец“ в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание. Нашите многохилядни фенове приемат лично съществуването на клуб, създаден с цел да пречи, провокира и краде историята на ЦСКА, затова и отношението към тима от Бистрица се изразява много по-бурно и страстно. Това от своя страна покачва риска по време на мачове между двата отбора. И докато на ст. „Българска армия“ условията позволяват провеждането на мача поради големината, обезопасеността и най-вече липсата на гостуваща агитка, то на малкия стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице.

3. Клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА на цена от 30 лв. Пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват срещу предоставяне на лична карта от офисите на клуба. Определяме това решение като иноваторско, предвид това, че едва ли има друг клуб в света, който да не продава билети на фенове, които не познава лично. Но това пък е единственото, което можем да си обясним в цялата тази нелогична ситуация.

За финал – ЦСКА Е САМО ЕДИН!" - написаха от ЦСКА. Междувременно от Сектор Г посочиха как са решили да процедират на ЦСКА 1948 - ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички