Няма край: Важна фигура в СОС с молба към Фандъкова за ЦСКА 1948 - ЦСКА


Няма край: Важна фигура в СОС с молба към Фандъкова за ЦСКА 1948 - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

2903 0

Пореден епизод от дербито в Първа лига между ЦСКА 1948 и ЦСКА, и по-конкретно в превърналия се в истинска сага въпрос с мястото на провеждането. Бе официално потвърдено, че срещата ще се състои на стадион "Витоша" в Бистрица.

Няколко политически фигури вече се съгласиха с позицията на "армейците" и техните привърженици, че сблъсъкът трябва да се състои на Националния стадион "Васил Левски". Причината е малко билети, които могат от ЦСКА 1948 да предложат на гостите си, ако срещата се състои на техния заявен стадион.

Мнозина заподозряха и големи предпоставки за безредици, с които органите на реда да не успеят да се справят. Сега заместник-председателят на ПК по "Обществен ред и сигурност" към Столичния общински съвет Карлос Контрера също изрази мнение.

Той изпрати специално писмо до Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, в което призовава срещата да се състои на Националния стадион "Васил Левски" - със същите доводи, с които бяха и кметът на Бистрица, както и кметът на район "Панчарево".

Ето какво пише в писмото: "В качеството си на заместник-председател на ПК "Обществен ред и сигурност" към СОС ви сезирам с искане в качеството ви на Кмет относно вземане на отношение във връзка със спортно събитие в неделя, 12 март 2023 г., в с. Бистрица, столичен район Панчарево. Българският футболен съюз е насрочил провеждане на футболна среща между ЦСКА-1948 и ЦСКА на стадиона в населеното място.

На привържениците от ЦСКА са осигурени само 300 пропуска. Хиляди привърженици от стадион Българска армия възнамеряват да посетят спортното събитие. Очевидно е, че това ще създаде проблеми с трафика и опазване на обществения ред, защото стадионът в с. Бистрица не може да поеме толкова хора. Същото важи и за публичните пространства около него.

Воден от тези аргументи, Ви предлагам да поискате съгласно вашите правомощия спортната среща да бъде преместена на националния стадион "Васил Левски" на същата дата, за същия час".

Малко преди това пък от ЦСКА 1948 се ядосаха на ЦСКА и ги обвиниха в "некоректно отношение", заради което направиха важна промяна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички