От ЦСКА с усилена работа по новия стадион, пратили Филипов за седмица в чужбина


От ЦСКА с усилена работа по новия стадион, пратили Филипов за седмица в чужбина
Снимка: Cska.bg

2878 0

ЦСКА продължава усилено да работи по проект за реконструкцията на клубния стадион "Българска армия", за която се говори сериозно от десетилетие, но тепърва има наченки, че може да се извърши от настоящето ръководство на клуба. 

От ЦСКА се запознават на живо с "Армията" от бъдещето

Оказва се, че ръководните фактори са решили да изпратят изпълнителния директор на Филип Филипов на работно пътуване до унгарската столица Будапеща. В близо 2-милионния град се намира "Групама Арена", която преди няколко години бе реновирана под ръководството на компанията SportFive.

Самото съоръжение е консултирано и управлявано от компанията, с която "червените" подписаха споразумение за "Армията" още през месец юни тази година. Сета Филипов е пътувал за Унгария, където лично се е запознал отблизо със стадиона на Ференцварош, пише "Тема Спорт". Той бе открит през 2014 година и е с капацитет от 23 000 зрители. По подобен начин трябва да изглежда и новото съоръжение на ЦСКА.

Снимка от "Групама Арена":

Плановете на "армейците"

За идеите "Българска армия" да изглежда по подобен начин на съоръжението около Дунава стана ясно още преди известно време, когато ясно по развитието на ситуацията внесе и адвокатът на клуба Станислав Трендафилов:

"Продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и "Сердика Спортни имоти" одобрят нашия проект".

Сроковете пред ЦСКА

По този начин от "Армията" продължават усилената работа по модернизирано съоръжение за радост на милионите запалянковци. Клубът има срок до 1 март 2023 г. да изготви цялостен инвестиционен проект, въз основа на който да бъде издадено валидно разрешение за строеж на новото съоръжение. Всичко това ще струва на "червените" 6 милиона лева по данни на ръководството.

Ето кога може да е и последният мач на "Българска армия"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички