"Никога не съм изпускал дузпа у нас": Легенда на ЦСКА и Черно море разкри тайната си


"Никога не съм изпускал дузпа у нас": Легенда на ЦСКА и Черно море разкри тайната си
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2600 0

Легендата на ЦСКА и Черно море Божил Колев не вярва, че дузпите са лотария. Той знае много за изпълнението от бялата точка, тъй като е един от най-големите им майстори. В кариерата си той не е пропускал 11-метров наказателен удар в българското първенство и турнира за Купата.

"Нямам пропусната дузпа в България, но за това си има причина. След всяка тренировка оставах заедно с вратаря и изпълнявах 30-40 дузпи. Така се подобряват техниката на изпълнение, засилката, ударът по топката. Всеки един елемент е от значение.

Дузпите не са просто лотария. Футболистите трябва да ги тренират, ако искат да придобият необходимата увереност, когато във важен момент трябва да застанат зад бялата точка", споделя Колев пред "България Днес".

"Признавам, че ще бъда раздвоен, споделя той относно битката между бившите му отбори тази вечер в четвъртфиналите за Купата на България. - ЦСКА ще има предимството да играе на собствен терен, това винаги е важно. И двата отбора се представят стабилно, очаквам равностоен мач". Бившата звезда на двата тима Милен Петков също коментира двубоя тази вечер - ето какво каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички