За първи път от 4 години: Купата не е приоритет за ЦСКА!


За първи път от 4 години: Купата не е приоритет за ЦСКА!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1629 0

За първи път от 4 години в ЦСКА спечелването на Купата на България е второ по приоритет за сезона, информира "Тема спорт". Тази вечер "червените" посрещат Черно море в четвъртфинален мач в турнира. Двубоят стартира в 20:00 часа.

Вече 4 години столичният тим не е отстраняван от надпреварата и стига до финала. През последните 3 години обаче този трофей е най-голямата награда за ЦСКА , докато през тази кампания най-важното за тях е да останат на върха и да спечелят титлата в Първа лига.

Въпреки факта, че през последните 3 години Купата е била приоритет, те успяха да спечеля само веднъж турнира - през 2021 г. срещу Арда (Кърджали). През 2020-а и 2022-ра те загубиха от Локо (Пд) и Левски съответно.

Както е известно, тимът, воден от Саша Илич, е на върха в класирането, имайки 4 точки преднина пред Лудогорец. На "Армията" се замечтаха и за златен дубъл в края на сезона, но по-важна е титлата, която не само носи престиж и право на участие в пресявките на Шампионска лига, но и ще сложи край на 15-годишната суша. По-рано от ЦСКА надъхаха здраво феновете за мача с Черно море .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички