"Не на насилието"! ЦСКА с ясна позиция за мача с Македония Гьорче Петров


"Не на насилието"! ЦСКА с ясна позиция за мача с Македония Гьорче Петров
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

2405 0

Ръководството на ЦСКА даде ясен отговор на своите и не само фенове, които очакваха решението на клуба за предстоящата среща със северномакедонския Македония Гьорче Петров.

Както стана ясно, голяма част от организираните запалянковци на "червените" пожелаха въпросният приятелски мач да бъде отменен след поредното ужасно посегателство на наш сънародник в западната ни съседка.

От 31-кратния шампион обаче избраха значително по-дипломатичен и ефективен начин да заявят позицията си. Двубоят ще се състои, а двата тима ще излязат на терена с фланелки с надпис "НЕ НА НАСИЛИЕТО"! По този начин "армейците" смятат, че ще постигнат значително по-голям ефект, отколкото да бойкотират мача. Предвид коментарите, решението бе прието позитивно от по-голямата част от привържениците.

Ето какво написаха от клуба в социалните мрежи:

"Информация за предстоящата контрола с Македония ГП

Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!“. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация".

Ето каква сума трябваше да извадят "червените", ако бяха отменили мача със северномакедонците

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички